Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Mosty
Cesky Kretek:
Zniszczę Cię. Dopracowanie scenerii wizualnie zmyliło mnie i myślałem, że w tym przypadku też dopieściłeś całość.
Mam ruszoną swoją scenerię (na razie stacja + szlak podmiejski dwutorowy). Rozbudowanej całości raczej nie będę robił, ale możemy na końcu połączyć "siły" i potem to spiąć razem w całość. :)
klimczok_mk:
Maciek a jak by tak pozostawić tą scenerie jako spalinową? Tu gdzie jest budyń za stacją można by wkomponować EC Dobre oraz przydało by się zrobić zróżnicowany teren tj jakieś pagórki, rowy przy torowisku.
Cesky a co to za sceneria możesz powiedzieć coś więcej?
mac310:
No to teraz przejechałem sobie do końca świata... gdzie dziewiątka wyjechała mi na spotkanie ;)
W załączeniu errors.txt i kilka zrzutów miejsc, które zauważyłem:
* daleko_slupki.jpg - jak wspominałem wcześniej mam wrażenie, że część słupków hektometrowych jak również wskaźników stoi zdecydowanie za daleko od toru
* obrocony_stop.jpg - jak sama nazwa wskazuje... chyba jacyś wandale wracali z imprezy i sobie pokręcili znakiem ;)
* powodz.jpg - brak tekstury, albo zalało teren i niebo się odbija ;)
* wskaznik1.jpg i wskaznik2.jpg - pierwszy raz myślałem, że coś dziwnego jest na wskaźnikach (jakiś tekst w 2 wierszach) jednak po pauzie widzę, że u mnie większość wskaźników ma jakby słupek widoczny od przodu zamiast od tyłu i wygląda to jak pionowa kreska
* semwyj_damnica.jpg - mam wrażenie, że brakuje na tym torze semafora wyjazdowego z DamnicyGeneralnie bardzo mi się podoba. Widzę, że w wielu miejscach przygotowane materiały budowlane (chyba fundamenty pod słupy sieci) no i dzwigi porozstawiane... znaczy, coś się dzieje... jak na obwodnicy Inowrocławia ;)
Pomyślałem też, że nasza rzeczywistość (ekrany dźwiękochłonne) w jakiś sposób ułatwiają tworzenie scenerii. Realistycznie, a nie trzeba za dużo elementów wstawiać i... ładować się będzie szybciej ;)
Dodano: 07 Stycznia 2016, 14:57:19
--- Cytat: klimczok_mk w 07 Stycznia 2016, 14:46:59 ---Maciek a jak by tak pozostawić tą scenerie jako spalinową?
--- Koniec cytatu ---
Eee i co... ja miałbym jeździć nią bez drutu :( W zasadzie to można chyba zrobić dwie wersje z i bez sieci.
Zapomniałem jeszcze nadmienić, że fajnie widzieć semafory kształtowe. Dawno ich nie spotykałem na MaSZynowych szlakach ;)
MaciejM:
--- Cytuj ---Maciek a jak by tak pozostawić tą scenerie jako spalinową?
--- Koniec cytatu ---
Nie, ma być drut.
obrocony_stop.jpg - jest to zrobione celowo :), powodz.jpg - tutaj trzeba dokończyć, jeszcze nie miałem chęci, semwyj_damnica.jpg - przyjrzę się, daleko_slupki.jpg - poprawimy.
--- Cytuj ---Zapomniałem jeszcze nadmienić, że fajnie widzieć semafory kształtowe. Dawno ich nie spotykałem na MaSZynowych szlakach ;)
--- Koniec cytatu ---
Rzadko są obecne toteż będzie powtórka z materiału dla użytkowników, przypominajka że istnieje coś takiego jak semafor kształtowy.
MaciejM:
Przechyłki będą. Na pierwszym poście link do kolejnej dzisiejszej wersji (07012016-2), jak zwykle proszę o errors (staram się teraz dążyć do tego, aby errors był pusty, potem będę poprawiał inne błędy. Liczę na wyższą aktywność, nie wierzę że kilka osób tylko pobrało scenerię, te Wasze errors.txt naprawdę bardzo pomagają. Tak bardzo chcieliście nowe scenerie, a jak przychodzi co do czego to odzywa się pięciu starych wyjadaczy :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej