Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe

<< < (189/205) > >>

queuedEU:
Ale jakie moje osobiste, teraz staniesz w jego obronie, bo twierdzi ze powinienem dac widoczne niebo i dzien? Gdzie jest napisane ze screeny maja byc robione z atmosfera dzienna? Na scenie jest odwzorowanie atmosfery panujacej zima na zadupiu gdzie nie ma lamp w dodatku pda snieg z niskich chmur. Niebo calkowicie zasloniete, widocznosc 1300m. Jedyne swiatlo jakie tu panuje to rozproszone swiatlo szczatkowe.
Taka jest moja inwencja tworcza do tej scenerii i nikt tego nie zmieni.

Sawi:
Nie staję w niczyjej obronie, tylko naprawdę robi się już męczące to iż jeśli ktoś nie zachwyca się czymś z twojej twórczości, to wielce się czepia i ma sobie oglądać coś innego. Chłopie trochę więcej pokory. Robisz dobrą robotę to fakt, ale szukanie na siłę czepiania zaognia niepotrzebnie od pewnego czasu coraz bardziej napiętą atmosferę.

ST44-003:
Ja bym to rozwiązał w inny sposób:
@Benio, wystarczyło zapytać @Igora czy by nie pokazał screenów w porze dziennej bo jesteś ciekaw jak to co robi się prezentuje w innych warunkach. Szczególnie, że w porze dziennej inaczej widoczny jest padający śnieg niż w porze nocnej.
@Igor, wstawiał bym po prostu obok siebie screeny porównawcze dzień / noc i zbierał opinie.
I nie  bóldupić mi się tu bo nie ma o co.

queuedEU:
Ale tu wystarczy pomyslec z jakiego powodu dalem nocne screeny, ale nie, lepiej sie czepic i dodac ze nocne screeny sa kiepskie.
Ale ja za inkogo myslec nie bede. Moze sami sie domyslicie czemu akurat ta seria jest robiona pora nocna. Pozdro.

ST44-003:
Mnie tego tłumaczyć nie musisz. Ale zakończmy temat bo chcę o coś zapytać.
Mianowicie, czy przy obecnym silniku graficznym i tym sposobie oświetlenia modeli które jakiś czas temu prezentowałeś, istnieje możliwość generowania cieni obiektów? Od czego by to było zależne, aby poprawnie się wyświetlały i ew. były ruchome wraz z ruchem słońca?
Interesuje mnie to w kwestii drzew. Jeśli słońce generowało by cień drzewa na podstawie ustawionych plane`ów mogłoby się to skończyć lekką katastrofą, szczególnie, że obliczany był by model z którego drzewo jest wykonane, tak więc nawet mając drzewo złożone z samych gałęzi, jego cień miałby formę pełną kulistą.
Czy w takim razie potrzebne by było stworzenie nowych drzew, czy w jakiś magiczny sposób była by możliwość aby alpha była traktowana jako "dziura" przez które słońce by przechodziło i generowało realistyczny cień?
<szept: liczę, że zrozumiecie o co mi chodzi :P >

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej