Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe

<< < (185/205) > >>

queuedEU:
Reczne przepisanie fizyki na c++ zajmuje jakies 2 tygodnie. Ja osobiscie sie pogubilem ze wskaznikami i cos nie dzialalo jak trzeba z hamulcami. Ale to bylo podczas pierwszej proby translacji wszystkiego bezposrednio na MSVS. Najlepiej po trochu przenosic funkcje wykorzystujac napisany  po stronie kodu C przez @Ra wrapper. Tam juz jest kilka funkcji przetlumaczonych.

firleju:
Projektu się już nie konwertuje, bo nie zmieniła się struktura plików opisujących. W zasadzie nie ma znaczenia dopóki ktoś nie zacznie używać funkcji języka dostępnych dopiero w 2015.

MarcinW:
To i ja się dołączam do oczekiwaczy na przepisanie fizyki na coś sensownego, zamiast implementowania lanserskich bzdetów. Tam ciągle jest trochę przydatnych rzeczy, a łatwiej w nich dłubać, jeśli będą w czymś sensownym napisane :)

Swoją drogą to gdybyście tę fizykę pisali w czymkolwiek 'managed', np c#', to byście mieli praktycznie od ręki możliwość skryptowego rozszerzania jej bez dziwnych kompilacji. Zamiast miliona ifów, kawałki customowego kodu c# w .fiz :)

firleju:
Marcin, to było trzeba to od razu pisać w C++, a nie w jakiejś dziwnej hybrydzie ;)

MarcinW:
Nie miałem skąd zdobyć visuala, miałem tylko buildera. A Maciek już miał zaczątki fizyki w Pascalu :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej