Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe
joxar:
queuedEU, chciałbym zgłosić, że najnowszy .exe odmawia mi współpracy w trybie pełnoekranowym. Przy uruchamianiu wyrzuca komunikat, że "Requested fullscreen mode is not suported by your video card." Rzeczona karta to Nvidia GeForce GT 440, sterownik w wersji 10.18.13.5891. W oknie 1280x1024 wszystko hula.
queuedEU:
Firley, rok temu ShaxBe mowil ze lepiej bedzie pisac na Express 2013 niz 2012, bo takie bylo wtedy najpopularniejsze. Idac tym tropem mam rozumiec ze za rok zmienisz zdanie i bedziesz mnie goraco namawial na przesiadke na 2017 bo dodali jakas ***? No nie popadajmy w skrajnosc ;). 2013 i jego mozliwosci kompletnie wystarcza do stworzenia wypasionej grafiki na kolejne 20 lat.
Joxar, prawdopodobnie rozdzielczosc ktora jes tw config.txt (1280x1024) nie jest obslugiwana w trybie pelnego ekranu przez twoja karte.
Mozesz sciagnac starterr scenerii QLauncher, ktory zaczal powstawac wlasnie z mysla zastapienia recznego grzebania w config.txt przez bardziej intuicyjny interfejs.
firleju:
Ale to jest jaki¶ problem z przesiadk± na VS2015? Po prostu jest nowszy kompilator, uwzględnia więcej rzeczy z C++11 i zaczyna wstępnie uwzględniać C++14, reszta została w zasadzie taka sama.
queuedEU:
Tylko uwzglednij to, ze przepisywanie na te srodowisko zaczalem w zeszlym roku, projekt jest zapauzowany ze tak powiem. Na razie mowie jak mowie, a pozniej jak przyjdzie co do czego bede myslal czy warto instalowac i zapoznawac sie z nowa wersja i konwertowac projekt ;d
tmj:
--- Cytat: queuedEU w 04 Marca 2016, 00:43:06 ---MaSZyne sie kompiluje na Borland C++ Builder 5.02 z 2001r :-)
--- Koniec cytatu ---
No to faktycznie, kamieni kupa. Tak sie zastanawiam, jesli te kawalki w Pascalu tak wszystko blokuja, to moze sprobowac automatycznej konwersji na poczatek i potem to ewentualnie doszlifowac? Jakies narzedzia sa: http://www.garret.ru/lang.html i dokumentacja na http://www.garret.ru/ptoc/Readme.htm chociaz nie wiem na ile skuteczne.
Nawigacja
[#] Następna strona
IdĽ do wersji pełnej