Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Ratowanie MaSZyny, implementacja ficzerow od Q do głównej gałęzi, lifting exe
youBy:
Dla mnie największym problemem/niedogodnością przy przeglądaniu powyższych obrazków jest to, że obejrzenie obrazka wymaga ode mnie dużo większej aktywności niż gdyby były wstawione przez załącznik. Po kliknięciu, obrazki są wyższe niż wysokość ekranu, więc nie widzę całości obrazka. Obrazki są też szersze niż szerokość mojego ekranu, więc muszę przewijać na boki, żeby móc się zapoznać z jego treścią. Nie mogę też i otworzyć kilku obrazków jednocześnie, np. żeby je porównać, bez wykonywania dodatkowych czynności. W tym momencie muszę ręcznie otwierać każdy obrazek w nowej karcie z menu kontekstowego. Wymaga to większej precyzji ruchów niż proste kliknięcie środkowym przyciskiem na rządku załączników.
Nie neguję tego, że obrazki są wtedy bliżej odnoszącego się do nich tekstu, przez co odbiór treści jest łatwiejszy. Wydaje mi się jednak, że powiększanie ich w poście jest zbędne. Zamiast tego wolałbym zwykłą miniaturkę z linkiem do dużego obrazka.
endriuk21:
Cześć. Wiem że nie udzielam się tutaj dość często, ale proszę mi uwierzyć że od lat związany jestem z maszyną :-) Co do moderatorów to się nie wypowiem, może właśnie dlatego mało się udzielam. Jeśli chodzi o grafiki mi wielkiej różnicy jako dla zwykłego użytkownika sposób ich wyświetlania nie robi. Może dla osób tworzących czy testujących ma to znaczenie ale myślę że oni mają dostęp do oryginału tych grafik także....
firleju:
Dla mnie najwygodniejsza byłaby możliwość dawania linków wyświetlających miniaturkę w tekście a po kliknięciu albo galeria albo nowa karta. ja za każdym razem muszę przewijać w prawo lewo posta, szczególnie jak otwieram np. 4 obrazek w linijce. Niewygodne to jest.
queuedEU:
Ja jestem za czyns takim http://forum.eu07.es/index.php/topic,29.msg59.html#msg59
firleju:
To jest dobre rozwiązanie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej