Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Wsiadajacy i wysiadajacy pasazerowie
Mariusz1970:
Jako ciekawostka.
Po uruchomieniu scenerii, nacisnac albo:
1) Shift+1 - symulacja stacji poczatkowej
2) Shift+2 - symulacja stacji srodkowej
3) Shift+3 - symulacja stacji koncowej
Podjechac pod koncowke peronu, odczekac 30 sek. i tak dla:
ad. 1) Ludziki stoja na peronie, po podjechaniu wszyscy "wsiadaja"
ad. 2) Ludziki stoja na peronie, po podjechaniu niektorzy "wsiadaja", niektorzy wysiadaja
ad. 3) Brak ludzikow na peronie, po podjechaniu wszyscy "wysiadaja"
Wiadomo, ze te zasymulowane sytuacje sa uproszczone. Mozna pokusic sie o inne rozwiazania np. niektore postaci zostawic jako zawsze widoczne.
"wsiadanie" polega na zniknieciu ludzika z peronu.
"wysiadanie" polega na pojawieniu sie ludzika na peronie.
Paczka jest dostosowana do mojej domowej i dla exe 664, ale mozna po kilku drobnych zmianach, uruchomic na dowolnej.
Prosze nadpisywac pliki (jesli zajdzie taka sytucja).
Link:
http://eu07.pl/userfiles/23403/priv-test.rar
ST44-003:
Dlaczego, skoro jest taka możliwość, nie pokusić się o ruchomych (ale także znikających) pasażerów? :)
Pomysł polegał by na tym, że ich ruchy miały by pewną powtarzalną sekwencje, a wjazd pociągu uruchamiałby event ich ruchu w kierunku pociągu.
To co przedstawiłeś ma sens ale z punktu widzenia rozwoju symulatora przydało by się aby "człowieki były bardziej ruchawe". ;)
Mariusz1970:
Zrob inne, takie pro, aby spelnilo twoje kryterium rozwoju. Aha, nie tylko ruchy w kierunku pociagu, ale i z pociagu w kierunku wyjscia na miasto. przydalyby sie tez bagaze, jakies usciski na przywitanie i cos do placzu na odjazd, do tego machanie rekami podczas odjazdu z peronu. Jakies kebaby, kibole, rezerwa do cywila jak to bywalo kiedys. Roznorodne twarze, ubrania a nie jak w tej chwili, kilka na krzyz.
ST44-003:
Nie robię w Twoim kierunku żadnych wyrzutów, szkoda że tak to odebrałeś, ale mniejsza. Był kiedyś (i chyba nawet do tej pory jest używany) ruchomy sokista. Czemu więc w tym kierunku tego nie poprowadzić? Pytam, bo nie wiem.
Mariusz1970:
Ja tylko zrobilem probe. Na wiecej nie mam ochoty. Sokista to zdaje sie byl obiekt dynamic poruszajacy sie po tracku i tez nie wygladalo to za dobrze. Jesli chcesz, wloz w te dzialke swoje 3 grosze i cos zrob :), bo pisac najlatwiej i tez nie robie wyrzutu w twoja strone z kolei :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej