Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

\"Czerwone perony\" podejście drugie

<< < (2/8) > >>

Cesky Kretek:
Można skrócić nazwę z 2kraw96pgs320m10m do 2k96w320m10m a opis niech będzie w pliku .inc i info.txt w paczce. Fajnie, jakby helper był dobrze odwzorowany, aby można było na końcach peronów wstawić np. barierki.

MaciejM:

--- Cytat: gfirlejczyk w 18 Listopada 2015, 09:58:51 ---Tekstura z krawędzią koniecznie musi mieć wyłączone filtrowanie. Bodajże @ na początku nazwy.

--- Koniec cytatu ---
Kratka (#), w załączniku po zmianie. Jest lepiej, dzięki.
Grzegorzu, zmienię na krótszą wersję oczywiście, i tak wszystko jest opisane w komentarzach w INC. A helper jest dobrze odwzorowany, co do 3 cyfry po przecinku :) W załączniku kolejna wersja (przed wrzuceniem usunąć folder models/perony_nowe (jeżeli ktoś wrzucił poprzednią wersję).

Cesky Kretek:
Tak właśnie jadę przez Brzesko i zauważyłem, że perony z 2. krawędziami mają nachylenie do osi peronu gdzie na całej długości znajduje się odpływ deszczówki. Może to też chciałbyś dodać w jednej z wersji? ;)

sebastian82:
Ładnie się prezentują te perony. Co do upchnięcia ich w strukturze to sam nie wiem. Maćku mam prośbę czy mógł byś pokazać siatkę takiego peronu (zależy mi na widoku z boku)? Czy przewidujesz możliwość dodania kilku poly tak aby była możliwość zrobienia peronu na łuku lub zmiennej szerokości?

Stele:
Siateczka jest prosta i nic do optymalizowania nie widzę. Wstawiany w łuk to każdy i tak musi sobie do potrzeb wymodelować i wtedy pokroi na ile segmentów będzie potrzebował. Nie mamy gięcia parametrycznego w silniku. W strukturze jednak dałbym do peronowych. Może i są ładne, ale czy to uzasadnia dawanie osobnego folderu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej