Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Potrzebne materialy fotograficzne roznych obiektow
Cesky Kretek:
Mistrzu, no to jak - potrzebowałeś zdjęć, a teraz już model ogarnąłeś? Dalej potrzebujesz tych materiałów o których rozmawialiśmy? Zarzuć jakimiś screenem z ciekawości. :)
Jeremi:
No mam google mapsowe zdjęcia, to co tam wypatrzę to kombinuje. Natomiast tekstur z tego nie mogę użyć, chyba że do własnego użytku, ani szczegółów tam nie wypatrzę. Więc co sobie wydedukuję, to jest, ale jest to na "oko" wszystko. Jeszcze trochę słupów zostało do wstawienia i kompletnie nie wiem co jest pod tym obniżeniem. No i masa roboty jeszcze, ale jakaś podstawa już jest. ;)
I np ten daszek na przejściem jest kompletnie od pały wstawiony i nie wiem jak się ma do rzeczywistości, tak samo schody, cały tył jest domknięty bo akurat mi się spasowało.
Także mając szczegóły, będę mógł urealnić model, bo teraz jest fantastyka na temat.
Dodano: 05 Stycznia 2016, 11:57:08 To robiąc naziemne przejście mogę stwierdzić, że przydały by się zdjęcia z poziomu schodów na wysokości dachów oraz z poziomu peronu zdjęcia w górę żeby wyłapać lepiej konstrukcję tego przeszklenia nad schodami oraz rozpoczęcie zadaszeń.
Reg. obowiązki 2.
Proszę zmniejszyć wagę załącznika oraz pozbyć się białych połaci.
Benek
bohunIC:
Mysle Jeremi ze powinienes zeman na gg pogadac :)
Swietna robota!
Jeremi:
Mała aktualizacja stanu pracy, z pierwszą texturą i modelem od dworca do dworca.
Dziergam z tego co mogę wyciągnąć ze zdjęć kolegi Cesky Kretek, jednak poziom filozofowania i kombinowania zabiera dużo czasu. ;/
Filmy też by mogły być z przejścia po peronie z uwzględnieniem dziwnych rzeczy jak przejście dachów na 1 peronie, czy z pod konstrukcji nadziemnego, jak by ktoś miał możliwość;)
A przeglądałem okolicę to tam taki fajny ceglany domek przed małym dworcem jest od strony 1 peronu.
Cesky Kretek:
Hej Jeremi,
cieszę się i podziwiam Twoje zaangażowanie - model dworca, układ wiat jest super. Znam już dokładny termin mojego pobytu w Częstochowie - 26-28/29 stycznia. 27 przejdę się z aparatem na stację i wykonam pierwsze fotografie + pomiary. Całość udostępnię Ci w tym wątku tego samego dnia, więc liczyłbym na szybki feedback aby następnego dnia znów zrobić zdjęcia innym obiektom lub zrobić poprawki/braki.
Który domek masz na myśli? Screenshot ze Streetview byłby spoko. :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej