Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Kategorie prędkości
firleju:
To, że nie trafiłeś na ten błąd nie znaczy, że go nie ma. Ja trafiłem, testowałem w różnych wersjach, łącznie z przypisywaniem semafora do różnych odcinków, które exe na pewno skanuje i nic. Dopiero jak mu usunąłem blokadę skanowania to zaczął zachowywać się poprawnie czyli widział skanowany event.
Chcę dać możliwość wpisywania ograniczeń w postaci eventów żeby nie było trzeba robić n-tej wersji torów tylko ze względu na ograniczenia. Tu chodzi o koncepcję nie o to czy obecne rozwiązanie działa, bo wiem że działa.
youBy:
Od biedy prędkość do torów można przypisać eventem. Gdyby rozszerzyć funkcjonalność takiego zdarzenia (podanie długości ograniczenia, jego kierunku względem zadanego toru i flag nadpisywania), to można by było zdarzeniem onstart przypisać wszystkie zmienione ograniczenia, a nawet losować niektóre czasowe.
firleju:
Teoretycznie istnieje taki event jak SetProximityVelocity, który do niczego nie służy. Można pomyśleć o takim evencie czasowym wkomponowanym w W9p.inc, który od miejsca umieszczenia komórki dawałby ograniczenie na jakiejś odległości. Ale wtedy trzeba bardzo dokładnie wstawiać W9k. Do tego taka wersja ma ograniczenie w postaci tego, że nie możesz wstawiać ograniczenia o różnej długość w zależności od kierunku w jakim pojedziesz (odcinek obejmujący rozjazd). Event w wersji W9p z ograniczeniem prędkości drogowej i W9k z prędkością -1 jest chyba bardziej elastyczny. Oczywiście można tak zrobić te ince żeby tor był przypisywany niejawnie (za pomocą HiddenEvents).
Nawigacja
Idź do wersji pełnej