Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Sygnał odjazdu błędnie wyzwalany semaforem wjazdowym
Mariusz1970:
Nie w kierunku przeciwnym. Z mapy wynika, ze semafor jest obrocony w taka strone, ze, aby miec go zwroconego przodem, musisz wjechac na ten tor od punktu p2 toru w kierunku p1 toru.
Dodano: 05 Czerwca 2015, 22:44:09 Obrazek: zolty palaczek semafor, zolty tor, ten o ktorym mowa
HTD:
Czyli za pierwszym razem chyba było dobrze - jadę na północ (w górę mapy), semafor jest na północ od mojej pozycji. Tory do których przypisuję event są ustawione 1S->2N. Wszystkie. Czyli powinienem ustawić event2, bo jadę z punktu 1 do 2 i semafor mam przed sobą (od strony punktu 2).
Niestety - próbowałem ustawiać zarówno event2 jak i event1, łącznie pół godziny testów - efekt ten sam. Te eventy nie pokazują mi się w ogóle w tabeli skanowania. Symulator je ignoruje. Czy coś jeszcze musi być ustawione?
1 przejechałem trasę z ustawionymi event2. Nic. Drugi raz zamieniłem wszystkie trzy event2 na event1, dojechałem do Chomikowa i to samo.
Oto zdarzenia z pliku ctr:
--- Kod: ---event zschomwyj multiple 60 none chomikowo_d_s10 endevent // TU MI ZAPALA S10! Dlaczego nie mogę jechać?!
event psiarywjedz multiple 5 none p5_zamykaj psiary_zagroda_p_s13 anglik_test3450bc wjazd_podany1 endevent // Dlaczego ten event daje mi ODJAZD Z CHOMIKOWA?!
--- Koniec kodu ---
Mariusz1970:
Ja Tobie pokazalem na mapie co mam. Wynika z tego obrazku, to co napisalem. Nigdy nie mialem problemow z sem-info.
firleju:
Podgląd w mapy w Rainsted pokazuje odwrotnie p1 i p2 na torach.
Jest jakiś problem z uwzględnianiem pierwszego semafora jeśli jest blisko przy peronie. To jest grubsza sprawa i trzeba będzie się przyjrzeć aktualizacji tabelki prędkości.
HTD:
A do którego dokładnie toru powinienem przypisać event sem_info: do tego przy którym stoję, do toru przed semaforem czy do toru za semaforem? Być może przypisanie zdarzenia do więcej niż jednego toru jest błędem, przez który mi to nie działa?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej