Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Charakterystyczne skrzypienie i przechylanie!!!
rabinowsky:
Myślę że ciekawa rzeczą było by dodanie charakterystyczn1ego skrzypienia kół czyjak kolwiek to nazwać przy zakrętach przy małych prędkościach lub na zwrotkach, przynajmniej jak zauważyłem to takie istnieją! Drugą sprawą może być przechylanie się loka na zakrętach (czyli niwelowanie siły odśrodkowej jak mniemam)! Nie wiem czy jest to trudne czy łatwe ale napewno dodało by więcej realizmu!!!!
Pozdrawiam cały zespół maszyny!!!!!
[%sig%]
mixer:
rabinowsky napisał:
> Myślę że ciekawa rzeczą było by dodanie charakterystyczn1ego
> skrzypienia kół czyjak kolwiek to nazwać przy zakrętach przy małych prędkościach lub na zwrotkach
..ale to nie w lokomotywie tylko w wagonach.
Loki raczej nie skrzypią na zakrętach i rozjazdach -> te którymi do tej pory jeździłem nie skrzypiały przy wózkach. Co najwyżej fotel skrzypiał. ;)
>Drugą sprawą może być przechylanie się loka na zakrętach (czyli niwelowanie siły
> odśrodkowej jak mniemam)! Nie wiem czy jest to trudne czy łatwe ale napewno dodało by więcej realizmu!!!!
Od tej aktualizacji jest to widoczne, ale tylko na kilku zakrętach którym zostały "zaimplementowane" przechyły. Są one na 4 czy 5 łukach za Wielkim Kacem. Wyjazd w kierunku na Drożdżownię -> to ten pojedynczy tor w prawo przed lokomotywownią.
marekG:
to prawda, na nowej trasie dla ganza sa eleganckie przechyly. Jezeli chodzi o dzwieki o ktorych wspominieli koledzy to nie do konca wiem o ktore chodzi ale dzwieki we wnetrzy wagonu podczas przejazdu przez rozjazd to chyba synteza skrzypien,zgrzytow, trzaskow i czego tam jeszcze kto chce :).
Mnie najbardziej podoba sie jednak na przechylonych lukach metaliczny zgrzyt krawedzi kola o wewnetrzna szyne przy wolnej jezdzie. To chyba slychac tez w loku?
OlO_EU:
pisk slizgania sie zewnetrznego kola po szynie jest nieodzowny dla kazdego szynowego pojazdu ze sztywnymi osiami. na siodemce slychac piszczenie nawet przy szybkiej jezdzie to wychodzi takie syczenie z popiskiwaniem
OlO_EU
rabinowsky:
--- Cytat: "OlO_EU" --- napisał:
>pisk slizgania sie zewnetrznego kola po szynie jest nieodzowny dla >kazdego szynowego pojazdu ze sztywnymi osiami.
OTO MI WŁAŚNIE CHODZIŁO !!! Jest to wogóle możliwe do zrealizowania ???
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej