Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe od wersji 470
EP08_015:
--- Cytuj ---Co chcesz tym osiągnąć? Zrazić do swojej osoby resztę osób, która coś jeszcze robi?
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe, wydawało mi się ze ten etap mam już dawno za sobą.
I tu postawmy kropkę.
Benek
Stele:
Chcę wyprowadzić odluźniacz do advancedsound.
Było:
--- Kod: ---if (mvOccupied->BrakeReleaser(1))
{
dsbPneumaticRelay->SetVolume(-80);
dsbPneumaticRelay->Play(0, 0, 0);
}
--- Koniec kodu ---
--- Kod: --- if (MoverParameters->BrakeReleaser(1))
sReleaser.TurnOn(MechInside, GetPosition());
else
sReleaser.TurnOff(MechInside, GetPosition());
sReleaser.Update(MechInside, GetPosition());
--- Koniec kodu ---
Daje ciągły dźwięk cały czas. Jak to zrobić bez deklarowania flagi odluźniacza w moverze?
---------------
--- Kod: ---(MoverParameters->Hamulec->GetStatus() & b_rls)
--- Koniec kodu ---
Dziękuję Maćku. :)
firleju:
Poprawka na błąd ustawiania kranu w pozycji odcięcia dla typów innych niż FVel4. Zawiera też poprawki Stele na piasecznicę.
Dodano: 07 Maja 2016, 00:22:51 Jeszcze gwoli wyjaśnienia to błąd z nietrzymaniem ciśnienia brał się z tego, że jak przeszliśmy do drugiego rozrządczego to po wyjściu z niego kran nie ustawiał się w pozycję odcięcie, więc mieliśmy sterowanie z dwóch miejsc jednocześnie. Oczywiście na EP nie było tego problemu. Teraz już działa poprawnie.
EP08_015:
Przy naciskaniu odluźniacza, losowo (nie zawsze) i nie od razu lubi wywalić do windowsa. W poprzednim exe rc9 tego nie było.
Stele:
Z moich obserwacji wynikało, że nie wysypuje przy braku deklaracji, ale może coś w tym jest. Po przygotowaniu wpisów wgrałem je na swoją paczkę użytkową by mieć syk i już więcej nie jeździłem bez, wiec jak jest losowe, mogłem nie załapać. Załączam dźwięki i wpisy dla piasecznic & odluźniaczy dla całego oficjalnego taboru. Możesz sobie wgrać wybiórczo, bo pewnie masz sporo nazmieniane w paczce i potestować na tym jednym pojeździe. Na piach9 z wątku o piasecznicach też problem występuje?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej