Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe od wersji 470

<< < (38/45) > >>

mac310:
Dzięki wprowadzeniu nowych metod kalibracji zmodernizowałem swój arkusz XLS i popełniłem pierwszy opis jak go używać. Na razie jest opis kalibracji hamulców, ale niebawem pojawi się podobny opis dla mierników. Na razie przeprowadziłęm ograniczone testy i wygląda, że jest OK ale jak ktoś chciałby zweryfikować metodologię to będzie fajnie.

Mariusz1970:
[offtop]
Patrzylem na Twoj arkusz (w zasadzie na VBA). Zauwazylem tam funkcje spline. W funkcji tej sa deklaracje wielu zmiennych w jednej linijce np.
Dim klo, khi As Integer
Nie wiem, czy Ty te funkcje pisales, czy nie, ale chcialem dodac, ze taka deklarcja jest bledna, bo tylko ostatnia zmienna w linijce jest typem integer, czyli w tym przypadku khi. Zmienna klo przyjmuje typ wariant. Mozna sie o tym przekonac poprzez np. przypisywanie zmiennym wartosci wychodzacej poza ten typ np. klo=65536 (nie zglosi bledu - zle), khi=65536 (zglosi blad - dobrze).
Pisze dlatego, aby ktos korzystajacy i wzorujacy sie na arkuszu, nie wyrobil sobie zlego nawyku.

mac310:
Ja jej nie pisałem i w zasadzie to nie jest już używana w tym arkuszu. Muszę ją usunąć. Używałem ją przez chwilę przy testach i tak została w kodzie.
Arkusz już podmieniłem więc nie ma już tej funkcji. Gdyby okazała się kiedyś znowu potrzebna to uwzględnię Twoją radę. Dzięki.

Wokulski:
Nieźle oświetla nowa smuga, ale idzie z tym parę problemów. Przy tym oświetleniu wskaźniki są tak oświetlane, że robią się białe i soczewki semaforów są takie, inne. W załącznikach przykłady. OFC testowane na EU07_475rc8.

EP08_015:
Bo wskazniki maja selfilum true. Trzeba by wskaznikom zmienic na false. Jak bylo kiedys wczesniej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej