Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe od wersji 470

<< < (4/45) > >>

firleju:
W pierwszym poście dodana nowa rewizja w wersjach z pythonem i bez.

EP08_015:
Czy jest możliwość wprowadzenia dodatkowych licznikow? Na chwile obecna może być tylko jeden (licznik kilometrow) lub inny. Dobrze by było wprowadzić jakiś parametr, by można było stosować kilka. W kabinie budynia mamy haslera który pokazuje predkosc wskazowka, godzine i predkosc na wyświetlaczu cyfrowym. Ponadto w kabinie EM10 stosuje się wszystkie 3 rodzaje tj, kilometry/godzina i predkosc jako wyswietlacz cyfrowy oraz 2 analogowe wskazówkowe (z tym problemu nie ma).

Koledzy co z lusterkami od kolegi @Q? Dzialaja dobrze a model mam przygotowany pod ich stosowanie.

youBy:
Sprawdzę to, ale wydaje mi się, że nie przerabiałem nic w exe, aby móc używać większej liczby liczników. Inna sprawa, że jeśli godzina i prędkość ma być na wyświetlaczu cyfrowym, to może lepiej użyć skryptu od ekranów?

EP08_015:
CHetnie wprowadze te nowości powiedzcie jak, dajcie instrukcje jakas. Warto by to opiusac, jeśli w exe już to funkcjonuje. Jeśli można prosić, to dobrze by było zaktualizować opis pliku mmd, gdzie by były wszystkie opcje ujęte. Np. nic nie było napisane o parametrze tahometerd: lub tahometern: . W jednym pulpicie EM10 stosuje się 2 wyświetlacze cyfrowe predkosci i jeden od kilometrow.
Na haslerze w EP08 jest możliwość wyświetlenia albo godziny albo kilometrow/h albo przebiegu. Można by wprowadzić opcje dowolnego wyświetlania informacji na takich wyświetlaczach.

matek123:
Ekrany powoli zacząłem ogarniać. Na początek musisz mieć plane i nałożyć na niego teksturę tła. Później robisz skrypt pythona w którym programujesz różne figury geometryczne lecąc z wymiarami po współrzędnych tła licząc od lewego górnego rogu tekstury.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej