Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe od wersji 470

<< < (29/45) > >>

Siecool:
Exe 474 n(nie pamiętam ile) - coś jest nie tak z interpretacją poleceń SectionVelocity. We wpisie przejazdu z Topkami mam warunek, że na 95% zadziała, ale jak nie to nie zamyka przejazdu, zapala odpowiednio Topkę i wpisuje do komórki pamięci dla pociągu przy przejeździe SectionVelocity 20 0, czyli wg mojej wiedzy punktowe ograniczenie do 20 km/h. Odczyt z tego nazwałem (p1)_crossing_info. Wszystko niby fajnie działa, Topka świeci jak powinna, przejazd niezamknięty, ale pociąg czyta ograniczenie jako 0, czyli stój. No i stoi... screen.

firleju:
A co jest wcześniej w tej komórce? Bo wygląda jakby nie rozpoznał typu eventu.

Siecool:
Na starcie jest SetVelocity -1 -1, analogiczna komenda jest wpisywana jeśli wylosuje, że przejazd działa prawidłowo.

Stele:
474asych16:

* Nowa smuga wolumetryczna czerpie teksturę z pliku smuga2.tga. Można mieć w paczce jednocześnie smuga.tga używany przez starsze exe.
* Odcięcie jazdy przy hamowaniu ham. zespolonym w asynchronach (yB)
* Animacja i dźwięk dla przycisku piasecznicy. W pojazdach bez przycisku piasecznica nie działa! Więcej
* Poprawka działania blokady drzwi włączanej z hebelka. WięcejNowe biblioteki pythona i pliki smug:
http://eu07.pl/userfiles/23180/bugs-python_smugi.7z

EP08_015:
Czy cos bylo zmieniane poza tym względem wersji 14? Powoli przejezdzam scenariusze na asynch14 i nie stwierdzam jak dotad problemow.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej