Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Kilka pytan odnosnie wskaznika W4

<< < (2/4) > >>

Stele:
Z rozkładu odczytywana jest nazwa stacji. Po niej pojazd wyszukuje na swojej drodze W4 na których ma się zatrzymać. Dlatego nazwa musi brzmieć nazwa_stacji. A że na jednej jest kilka wskaźników to za nazwą stawia się znacznik hasha i za nim dowolny ciąg znaków, czyniący event wskaźnika unikalnym w skali scenerii.
Do toru przypisujesz go jako event kierunkowy (skanowane w żadnym razie jako event0!) nazwa_stacji#sufiks_unikalny_stopinfo. Jest on wyświetlany w tabelce skanowania pojazdu (2xF2).
Zaktualizowałem niedawno opis w incu do stanu aktualnego. Parametry obecnie wyglądają tak:

--- Kod: ---// p1=nazwa stacji jak w rozkładzie z unikalnym członem za #; p2,p3,p4=translacja; p6,p5,p7=rotacja; p8=Zachowanie AI po odjeździe. Dla parzystych dojazd do semafora, dla nieparzystych oczekiwanie na sygnał zezwalający na semaforze w zasięgu skanowania. W przyszłości sugerowany punkt zatrzymania; p9=Długość peronu (zaokrąglona do dziesiątek metrow), ostatnia cyfra: strona otwarcia drzwi (1:lewa, 2:prawa, 3:obie)
--- Koniec kodu ---

W4 to obecnie atrapa dekoracyjna. Używa się w4n do sterowania ruchem.

Mariusz1970:
Ok, dzieki serdeczne wszystkim udzielajacym sie za zainteresowanie.
  Dodano: 11 Kwietnia 2015, 08:11:16 Czy polskie znaki w nazwie stacji sa dozwolone/praktykowane (glownie chodzi mi o konsekwencje zastosowania polskich znakow w eventach)?

matek123:
W eventach nie spotkałem się z polskimi znakami.

Mariusz1970:
Bo nazwa stacji implikuje nazwe w rozkladzie i eventach od W4. Jesli w eventach jak piszesz brak jest polskich znakow, to teoretycznie nie powinno ich byc w rozkladach jazdy. Tak jest?

matek123:
Z tego co rozumiem, to exe odczytując rozkład zamienia ą na a.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej