Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Radosna twórczość Sebola82

<< < (2/20) > >>

vulcan:
Również mogę Wam pomóc. Jeśli chodzi o Class 66 i 311D właściwie tylko potrzebuję wiedzieć czego potrzeba.
Wszystkie materiały są  trzeba tylko do nich dotrzeć, część materiału zdjęciowego z pewnością  jest do wykonania na gruncie - i to również jest sprawa do ogarnięcia.

Potrzebowałbym tylko wiedzy co konkretnie jest potrzebne, aby model był gotowy do publikacji.

Tytułem wstępu, jeśli chodzi o Class 66 to w Polsce jeżdżą pojazdy posiadające znaczne różnice konstrukcyjne.
Zasadniczo są to podtypy: JT42CWR, JT42CWRM, JT42CWRT-1
Na przykładzie pojazdów FPL-a pojazdy te różnią się charakterystyką trakcyjną ponadto, kolejną różnicą jest wygląd kabiny pod względem jej kształtu i rozmieszczenia urządzeń na pulpicie.
Kolejną istotną sprawą moim zdaniem jest także to, że niektóre egzemplarze posiadają zabudowę klimatyzacji umieszczoną na dachu nad każdą z kabin co istotnie wpływa na widok ogólny modelu.
Jeśli chodzi o FPL to obecnie funkcjonują dwa rodzaje malowania.

Jaco:
sebastian82 ma raczej na myśli model JT42CWRM (66001 - 66007). Generalnie posiadam bardzo dużo zdjęć technicznych tych loków niemal z każdej strony. Zainteresowanych proszę o info czego potrzebujecie konkretnie, a wtedy skompletuję potrzebne zdjęcia. Pewnie nie wszystkie nadadzą się na tekstury, ale na pewno bardzo przybliżą temat. Spędziłem trochę czasu na tych lokach ;)

sebastian82:
Jeśli chodzi o model lokomotywy typu Class66 to pracuje nad egzemplarzem 66015 http://www.forumkolejowe.pl/ilostan/index.php?nav=foto&id=7182 . Nie mam jeszcze materiału na kabinę. Więc najpierw wyjdzie AI z kabiną low poly widoczną z zewnątrz. Z Sawim zadecydowaliśmy, że do symka trafią wszystkie trzy typy lokomotywy jeżdżące w FPLu, wraz z kabinami. Jak najbardziej przydadzą się wszystkie materiały, którymi dysponujecie. Koledzy: Pan Mechanik, Vulcan oraz Jaco dzisiaj wyślę Wam PW z dokładnym opisem czego dokładnie potrzebuję do skończenia modelu (część będzie ze zdjęciami i zaznaczonymi miejscami, których wymiary mnie interesują). Na początek potrzebowałbym  również fot na tekstury oraz pogladowych 66015 w nowym malowaniu wraz z przedziałem maszynowym i kabiną.

vulcan:
Dobrze zatem czekam na PW.
Maszyny od 001 - 007 trudno będzie złapać, bo póki co bo jeżdżą póki co za Odrą. Z 015 będzie mniejszy kłopot.
Pisz staranniej.
Sawi

Exe:
Przydadzą Ci się zdjęcia z zewnątrz na tex i poglądowe 66001? Pewnie przez 2 dni jeszcze u mnie pobędzie, chyba, że @vulcan mi ją gdzieś odeśle. :) Z tego co wiem to trochę tego Bartek szykuje u mnie, także postaram się jakieś foty z zewnątrz dorzucić. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej