Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Modyfikacja linii 61

<< < (15/28) > >>

matek123:
A to są długie odcinki? Może to jakieś niewidzialne kawałki?

muri:
No to może teren jest skopany?

Maciej:
Te odcinki bez tekstury nie są długie. Z resztą możesz sam zobaczyć, jak przemieścisz się w okolice współrzędnych widocznych na screenie. To niestety też nie są jakieś kawałki "niewidzialne". Sprawdzałem to na samym początku. Nie ma ani jednego wpisu, w którym występowałoby słowo unvis, czyli niewidzialny. Co do terenu, to nie wiem. Dzisiaj jak włączyłem sobie podgląd w Rainstedzie, to widać, że w tych miejscach łączenia dróg są boki trójkątów terenu.

EDIT: Dzisiaj doszedłem do wniosku, że problem dróg dotyczy właśnie pliku z drogami. Skąd to wiem? Bo usunąłem sobie wszystkie wpisy do plików odnoszących się do któregoś scenariusza na L61, a ścieżkę do dróg zostawiłem. Pomimo tego, droga jest w kawałkach.

EDIT1: No to już wszystko wiem. Rozwiązane jest dużo łatwiejsze niż mi się wydawało. Problem polegał na tym, że we wpisach były podane nieprawidłowe długości drogi. Zatem po ich obliczeniu, dodam poprawkę, ale to już jutro.

Stele:
To długość odcinka ma jakiekolwiek znaczenie? Zawsze byłem przekonany, że to parametr reliktowy a tu takie buty.

Benek:
Nie powinna mieć. To jest zresztą dziwny parametr. Jeśli miałby znaczenie, to na podstawie długości odcinka, położenia węzła pierwszego i wektorów kontrolnych exe powinno sobie umieć policzyć koordynaty węzła drugiego. Ten parametr przydaje się jedynie wtedy, gdy wstawia się w 3ds odcinki torów za pomocą skryptów. Ale jeśli taki odcinek wstawiony się podzieli na dwa mniejsze, to i tak parametr długości pozostanie ten sam. Z tego co pamiętam, to dynamicznie ta wartość zmieniała się tylko dla fleksów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej