Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

SM42_v2

<< < (4/7) > >>

Rudzik:
Ja wiedziałem, że będą sprzeciwy co do detali. Jak by niektórzy zobaczyli moją SU46, to by było jeszcze gorzej... To JA robię model i pobiorą go osoby, które będą chciały, a te, którym się nie podoba ilość detali, to niech jeżdżą starym modelem. Symulator ma się posuwać do przodu, a nie stać pod względem kanciatych modeli. Nawet nie raz było pisane, że model LowPoly + dużo submodeli = model HighPoly + malutko submodeli + LoD pod względem obciążania komputera przy symulacji. I powiedzcie mi, po co wymyślili LoD...?

hanys:
Ale powiedz jaki ma sens robienia detali, których nawet w realu nie widać jak staniemy obok loka? A co dopiero w symulatorze? Może jeszcze zróbcie silnik spalinowy którego nie widać, do kompletu . . .

Cesky Kretek:
Szczerze mówiąc, to ja trochę rozumiem sens tworzenia perfekcyjnego modelu - jeśli ktoś bardzo dba o detale, to patrząc na efekt końcowy można być dumnym ze swojej pracy. ;) Robiąc tak dokładny model może autor będzie chciał go sobie za jakiś czas wydrukować na drukarce 3D dla swoich potrzeb i robi detale od razu, bo nie będzie później mu się chciało ich dorabiać. ;) Niemniej jednak do celów MaSzyny faktycznie przydałoby się wyeliminować niewidoczne elementy modelu - chyba, że różnica fps nie będzie znacząca.

Rudzik:

--- Cytat: hanys w 08 Lutego 2015, 13:41:00 ---Ale powiedz jaki ma sens robienia detali, których nawet w realu nie widać jak staniemy obok loka? A co dopiero w symulatorze? Może jeszcze zróbcie silnik spalinowy którego nie widać, do kompletu . . .

--- Koniec cytatu ---
U mnie akurat będzie, bo jest okno w pudle do maszynowni. W ST43 też jest i jakoś nikt się temu nie sprzeciwia. OffTop się zrobił w wątku Stelego. Ja bym prosił może o wydzielenie do osobnego wątku, jeśli są plany i zezwolenie na kontynuowanie dyskusji.

Nie, zakończcie dyskusję, bo już wiele razy temat był poruszany, a ostatecznie każdy robi i tak po swojemu.
Benek

hanys:
Mowa o silniku do SM42 a nie ST43/SU46.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej