Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

SM42_v2

(1/7) > >>

Stele:
Kleiłem sobie teksturę kociołka od Woku, gdy mi kominy w modelu przestały pasować. Potem zobaczyłem wózki, no i skończyło się na robieniu nowego modelu. W planach 6d, 6da 101d i elementy do 6dg Sawiego. Po kilku dniach pracy mam wymiarową ostoję do 6da/101d, a dziś zrobiłem śliczne ukrotnienie. Pudło musi poczekać do wiosny, bo łapy mi odpadły podczas mierzenia ostoi. Do tego czasu zajmę się wózeczkiem i podwoziem. Teksturować chcę w miarę możliwości ze starego układu.

muri:
Nie przesadzasz aby z ilością detali przy tym sprzęgu ukrotnienia? chyba że planujesz ze 3 poziomy LOD...

Stele:
Gniazdo ma 1709 tri. Mamy w symku tabor z wózkami po 150k na sztukę i płaczu nie słyszałem. Jedna faza lod wystarczy mam nadzieję.

Cesky Kretek:
A gdyby robić modele high-end z maksymalną liczbą detali, a potem je okroić na dwa pozostałe modele - mid i lowpoly - nazwać je np. 6d_high.e3d, 6d_mid.e3d, 6d_low.e3d i w zależności od przestawienia suwaka w Starterze [poziom detali] ustawiać sobie jakość wczytywanego modelu według własnego uznania? Ja np. mam bardzo dobrego kompa i chętnie bym odpalił wszystko na full detalach, a jeśli ktoś ma nieco starszy sprzęt - przesuwa wskaźnik na LOW. Jedyną rzeczą która mnie ciekawi, to czy liczba trójkątów wpływa tak znacząco na symulację - wielokrotnie @youBy i @Ra podkreślali, że najbardziej obniża wydajność duża ilość SUBMODELI a nie TRÓJKĄTÓW, ale wiecznie ktoś sieje zamęt, że w modelach jest za duża dokładność. Świat idzie do przodu, MaSzyna też powinna.

BTW.: Co do samego modelu - ja rozumiem, że 90% twórców wyznaje zasadę: "robię to na czym mi najbardziej zależy", ale na litość... śmialiśmy się z tysiąca tekstur siódemek, a teraz będziemy robić po sto modeli tego samego loka, kiedy brakuje ogromnej ilości pozostałego taboru (albo obecna jakość zatrzymała się na 2007 roku).

Sawi:
Ja osobiście odchodzę od kanciatych badziewi i nie zamierzam zbytnio oszczędzać. Przykładem tego jest choćby wymodelowany napis newagu, który zrobiłem parę miesięcy temu do 6Dga/b:).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej