Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Rozjazdy podwójne

<< < (2/3) > >>

Krzysiek626:
Troszkę niefortunne to ujęcie, tak bokiem mało widać. Jakbyś to pokazał od strony najazdu na iglicę.

carmel4a:
Leci. Oczywiście jest to koncept na szybko, Rozjazdy da się jeszcze bliżej ustawić i rozjazd rozpoczynający zrobić krótszy i bliżej. Trzeba jeszcze zrboić latarnię i animacje do niej, bo bez tego nie przejdzie.

Krzysiek626:
Długości iglic do poprawy, to wiadomo. Jak na początek całkiem to wygląda. To ma być coś podobnego? http://www.embsayboltonabbeyrailway.org.uk/departments/pwayphotos/topyard-10.jpg

carmel4a:
Niezupełnie. Wydaje mi się że oba łuki zaczynają się w tym samym miejscu. Dla tego pytałem o dokładność, aby ustawić oba rozjazdy jak najbliżej siebie, ale by nie stworzyły jednego punktu wspólnego.
EDIT: Poprawka, po przeszukaniu połowy Internetu i Google Earth widzę, że jest to rozjazd jaki mi wysłałeś. Co do innych nie jestem pewien.

Krzysiek626:
Ostatnią godzinę szukałem jakiś fotek na ten rozjazd, efekt taki jak u Ciebie. Są schematy rysowane kreską, ale to nie to samo, co zdjęcie. Nie widziałem takiego rozjazdu w realu na kolei, a na tramwajowych nie ma się co wzorować.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej