Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Modyfikacja scenerii TD
danniel:
Gratuluję cierpliwości i wytrwałości, jednakże mogłeś wspomóc się rainsted lub gmaxem. Drogi w maszynie mają podobne wpisy jak tory (układa się je tak samo i wstawianie samochodów jest analogiczne jak pociągów). Przydatny będzie event generator znajdujący się w folderze programy na użytek symulatora.
Stele:
Drogę dodajesz tak samo jak tory.
--- Kod: ---node widoczność 0 nazwa track road długość szerokość tarcie powtarzanie_dźwięku nacisk_dopuszczalny uszkodzenia środowisko widoczność
tex_jezdni powtarzanie_tekstur tex_pobocza wysokość_pochylenia szerokość_górnej_podstawy szerokość_pochylenia (ostatnie możesz podać jako -wysokość_chodnika szerokość_lewego_chodnika szerokość_prawego_chodnika)
P1 roll1
C1
C2
P2 roll2
promień_minimalny(relikt)
endtrack
--- Koniec kodu ---
Skrzyżowanie robisz wpisując zamiast road cross i wstawiając przed endtrackiem współrzędne drugiej drogi. Jeśli się przecinają, wyjdzie X, jeśli droga druga jest łukiem i P1 obu się pokrywają, wyjdzie T.
Samochody wstawiasz tak samo jak pociągi przez trainset albo luzem jako node dynamic. Wtedy:
--- Kod: ---node -1 0 nazwa dynamic ścieżka_do_folderu_auta none nazwa_mmd nazwa_drogi przesunięcie_w_tył_względem_P1 obsada vel0 0 enddynamic
--- Koniec kodu ---
Wyzwalacze czasowe tworzysz poprzez eventlaucher uruchamiany o danej godzinie lub cyklicznie, w zależności od oczekiwanego rezultatu. Tu masz składnię
Przykłady i bardziej przystępne opisy możesz znaleźć w dokumentacji event generatora @SKP dołączonego do paczki. Wszelkie trajektorie (tory/drogi) sugeruję kłaść w edytorze RSF rainsteda.
Krzysiek626:
--- Cytat: Stapox w 18 Stycznia 2015, 14:45:35 ---
--- Cytat: Krzysiek626 w 17 Stycznia 2015, 22:23:30 ---Taki nowy peron, podsypka i trawa obrasta szyny?
--- Koniec cytatu ---
Pomodernizacyjny peron, który udostępnił @Macius5991, wstawiłem dlatego, że na wielu polskich szlakach już takie spotkamy.....Dodałem też trawę na torze, na którym stoi ST45 wraz z cysternami, ponieważ jest to tor nieużywany i przez lata zarastał trawą.
--- Koniec cytatu ---
Chodzi mi o trawę, na torze przy samym peronie z nową podsypką. Jedna szyna jest niepotrzebnie zarośnięta i rzuca się w oczy. http://eu07.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=26511.0;attach=77314;image
guest23436:
@Krzysiek626 - poprawie to. Poszukuję osoby, która pomogłaby mi dokończyć modernizacji tej scenerii. Ktoś chętny?
SKP:
Proponuję Ci zająć się modernizacją jakiejś innej scenerii, która rzeczywiście tego wymaga. Chyba w najgorszym stanie są Moczniki. Na pewno użytkownicy będą Ci bardziej wdzięczni, jeśli zajmiesz się nimi, niż gdybyś zrobił perełkę z TD.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej