Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Modyfikacja scenerii TD

(1/7) > >>

guest23436:
Witam!
Jest to moja pierwsza wiadomość na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Od pewnego czasu zacząłem modyfikować scenerię Tor Doświadczalny. W załączniku załączam screeny mojej modyfikacji. Jeżeli macie jakieś pomysły, aby coś do tej trasy dodać, proszę o odpowiedź.
Jeżeli napisałem wiadomość w złym dziale proszę o przeniesienie.

Szociu:
Nie wiem, czy ta modyfikacja ma jakikolwiek sens, bo z założenia TD ma się wczytywać szybko i zawierać tylko niezbędne funkcjonalnie elementy, więc nie musi ładnie wyglądać, a dodawanie elementów dekoracyjnych przeczy temu.

MaciejM:

--- Cytuj ---Jeżeli macie jakieś pomysły, aby coś do tej trasy dodać, proszę o odpowiedź.
--- Koniec cytatu ---
Najlepiej nic. Tor doświadczalny służy jedynie za sprawdzanie działania symulatora lub jego elementów (modeli, pojazdów), zatem musi się szybko uruchamiać, przez co również musi zawierać minimalną liczbę elementów. Jednakże jeżeli ćwiczysz na TD np. właśnie wstawianie modeli, torowiska itd. to właśnie najbardziej odpowiednio wykorzystujesz tą scenerię.

Stele:
Powtarzanie tekstury benkowej podsypki dobrze dobrałeś? Jakaś taka rozciągnięta się wydaje. Jak czarna krecha cienia wyłazi, to tego urok. Dla powtarzania 4m jest wyjątek mapowania i ustawiane są inne proporcje. Te nowe są pod powtarzanie 4,55m. A jak się bawisz, to możesz przerobić ją pod różne wersje traw, dodać przebijającą podsypkę i omszyć podkłady, bo ta średnio wygląda. Wtedy oprócz ćwiczenia wstawiania dekoracji będziesz miał też coś dla ludu.

jageer:
Może i nic to nie wnosi do TD, ale kolega przynajmniej nabiera wprawy i według mnie, to są jakieś podstawy na przyszłość.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej