Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Modyfikacja scenerii TD

<< < (3/7) > >>

UAZownik:
Jeżeli już ktoś ruszył TD to mam jeden postulat. Obecny promień łuków nie pozwala na jazdę z prędkością 160km/h, skład przy tej szybkości się wykoleja. TD powinien z założenia służyć też do testów taboru, ale jak tu poznawać i wykorzystać potencjał EP09, skoro na łukach i tak muszę zwolnić do 120? Przy symulacji ciężkiego rozruchu osiągnięcie 160km/h jest prawie niewykonalne.

Ra:
TD służy do szybkiego obejrzenia taboru, obecnie również można sprawdzić reakcję na sygnały oraz działanie SHP. Można by tam dostawić perony (kiedyś @popatrz dawał pociąg jeżdżący wahadłowo, ale nie wszystko skopiowałem), natomiast roślinność jest zbędna.

Co do poprawiania estetyki scenerii, to proponowałbym powstawiać budynki i roślinność na scenerii edukacyjnej, która jest nieco rozbudowaną wersją TD. Załączony tam jest plik SCN z 2012, pewnie mam gdzieś nowszą wersję (inny profil pionowy, inaczej naliczony kilometraż). Na dopracowanie w zakresie roślinności i budynków czekają też Mydelniczka i Tarniowo2 — gdzie tory są doprowadzone do stanu maksymalnej poprawności. Ewentualnie, do ulepszenia wizualnego jest stacja Gorlice Zagórzany, gdzie trzeba powstawiać drzewa i budynki, sugerując się zdjęciami. Tam mogę obecnie dorobić teren z NMT100, ale zmieni to jedynie pozycję pionową dostawionych obiektów.

Krzysiek626:
Też mam makietę, w kółeczko nawet. Nie sądzę, abym chciał siebie obrazić, ani Ciebie @goofy212. Dobry postulat ze zwiększeniem V max. Do tej pory, robiłem to w debug mode.

Mariusz1970:
Moim zdaniem, niech sobie kolega upieksza scenerie jak chce. Zalozenia scenerii TD napisali koledzy, ale zalozenia mozna zmienic ;) Mozna tez upiekszacze wrzucic do osobnego pliku, a w glownym pliku TD na zyczenie remowac prace kolegi. Mnie kompletnie to nie przeszkadza i zycze powodzenia.

PanMechanik:

--- Cytuj ---Obecny promień łuków nie pozwala na jazdę z prędkością 160km/h
--- Koniec cytatu ---

Proponuję wydłużyć proste odcinki trasy. Będzie dłuższa pętla, ale i będzie się gdzie "rozbujać".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej