Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Linia 356 - materiały
carmel4a:
Witam, chciałbym prosić każdego kto ma jakieś materiały dotyczące tej linii (Kcynia - Bydgoszcz) o przesłanie ich do mnie. Plany stacji i przystanków, zdjęcia poglądowe/na tekstury, rozkłądy jazdy i coś prędkości szlakowej (będzie potrzebne do przechyłek) stare WOSy itp. Nie ma potrzeby duplikować rzeczy które sam znalazłem, więc linki do Wikipedii czy strony Bazakolejowa.pl nie wiele mi dadzą. Nie są one potrzebne 'na zaraz' bo mam dopiero z 15-20% torów, ale im wcześniej się spytam tym więcej (mam nadzieję) dostanę :)
Wieczorem prześlę parę screenów, by nie było, że sobie żarty robię. Szczególnie ważne by były materiały z firm i zakładów takich jak Prefabet w Białych Błotach (mają bocznicę i trzy tory na Ich terenie). PESA w Bydgoszczy (jako zwykły cywil nie mam tam wstępu) też by się przydała (ale to już bardziej przyszłościowo)
To na razie tyle, jak coś macie to się podzielcie.
EDIT: No dobra, parę zrzutów z edytora.
lukasn26:
Czy zdjęcia poglądowe z Bydgoszczy w takim stanie w jakim jest też? Pytam się bo Bydgoszcz Główna jest rozkopana. Będzie gotowa dopiero pod koniec września wraz z nowym budynkiem dworca.
carmel4a:
Zależy jakie. Jeśli budynków za peronem 5 i/lub torów za nim to oczywiście. Postaram się odwzorować raczej stary budynek (nowy chyba niezbyt się będzie nadawał klimatem na lata 80-90) Jeśli masz jego zdjęcia (najlepiej na tekstury, ale poglądowe też mogą być) to się przydadzą. Postaram się za tydzień pojawić u TMK i może uda mi się wybrać "na tyły". Zresztą, przyda się chyba wszystko, a jako że z torami koło Kcyni jestem i teraz za Bydgoszcz się biorę (za dużo torów, na koniec zostawiłem) to może się przydać wszystko.
Acha, jeszcze jedno małe ogłoszenie. Pracuję ktoś/ma znajomych w Prefabet Białę Błota? Jeśli tak to fajnie by było móc się dostać na ich bocznicę załadunkowe z aparatem w ręku. Jeśli nie to będę musiał dzwonić do kogoś od marketingu (nawet znalazłem nr. na stronie). No ale wiadomo jak to jest, lepiej jak znajomy znajomego załatwia, niż ktoś kompletnie z zewnątrz.
Zdj. stamtąd by się przydały bo fajny teren na scn. towarowe by był.
lukasn26:
Wszystko z tyłu PESA przejęła i teren jest ogrodzony, lokomotywownia zabytkowa też już nie istnieje.
carmel4a:
No ale mam nadzieje, że staży MK mają chociaż takie wtyki aby się tam dostać... Przecież to strasznie blisko torów jest i bez modelów 3d kiepsko będzie. Grr... trzeba było zacząć robić scenerie rok temu kiedy na to wpadłem :)
Jak starzy MK wtyk nie mają, to będę gnębił Dyrektorów i wszystkich innych, aż mnie nie wpuszczą.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej