Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Komendy dla AI (manewry)
matek123:
Mi chodzi bardziej o górkę rozrządową. Że przed dojazdem do grzbietu odpina nam wagon-dwa wagony.
Ra:
Nie ma na razie takiej możliwości, żeby jakkolwiek rozpiąć skład prowadzony przez użytkownika. W pierwszej kolejności trzeba bardziej zautomatyzować scenerie i doprowadzić do tego, żeby misje było w stanie w całości wykonać AI, w tym łączenia i rozłączania. Wtedy będzie możliwe włączenie automatu, który w pociągu użytkownika będzie operował sprzęgami.
Stele:
AI potrafi tylko wykonać manewry odstawieniem. Nie zna operacji odrzutu, potrzebnego na górce.
Ra:
A to osobna sprawa. Nie od razu Kraków coś tam teges...
MaciejM:
Osoby mówiące, że nic nie robią, bo "nie umią" i nie ma poradników to nie będę nic robił, ale fajnie by było, żeby codziennie wychodziło 15 nowości powinny to zobaczyć. Jeszcze 3 dni temu byłem na etapie:
--- Kod: ---event nazwa multiple 0 none sem_s2 rozjazd+ dzwiek przejazd_zamykaj endevent
--- Koniec kodu ---
A dziś już jestem na etapie takim, jak w załączniku, tworząc scenariusz, gdzie lokomotywy same się odczepiają / podczepiają pod skład, jest bardzo duży ruch AI itp.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej