Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
SKP - dyskusja o scenerii
SKP:
S10 to sygnał pociągowy. Jak go dostajesz, wyjeżdżasz na szlak. Nie wolno Ci wtedy manewrować.
Dodano: 31 Grudnia 2014, 18:47:33 A klawisza "W" używasz przy wjeździe na stację, to był wyjazd.
Maciej:
Więc tak: podjeżdżasz do pierwszej stacji. Zmieniasz oświetlenie z manewrowego na do jazdy. Czekasz chwilę i świeci Ci S10 (nie klikasz W). Jedziesz cały czas przed siebie. Na nasypie kolejowym tuż przed przystankiem, za którym stoi defekt, jest semafor odstępowy. Do niego odnosi się rozkaz pisemny S. Pomijasz semafor i jedziesz po defekta. Podczepiasz się, jedziesz na ten przystanek, co minąłeś. Czekasz chwilę i wyświetli Ci sygnał do jazdy. Czekasz aż kierownik zagwiżdże i ruszasz. Po zjechaniu z nasypu jest semafor wjazdowy na stację Jawor. Tu możesz kliknąć W, ale jeżeli nie klikniesz, to nic się nie stanie, bo po dłuższej chwili wyświetli Ci sygnał do wjazdu. Wjeżdżasz na stację, czekasz na odjazd i już dalej jedziesz z defektem do stacji końcowej, zatrzymując się na wszystkich przystankach i stacjach.
Michal1983:
Brakuje tekstur z nazwami stacji. Jadę i zastanawiam się ile jeszcze. Przydałby się też jakiś rozkład jazdy.
Przy procesorze Intel M540, 2GB RAM, Ati Radeon Xpress 1100, Windows 7 +sp1 32 bit, FPS spada nawet do 2 podczas przejazdu przez las.
Maciej:
Z tego co mi wiadomo, @Stele zajął się tym.
Co do FPS - pobierz sobie tekstury w wersji DDS autorstwa @Tomnord15 z tego postu: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,26422.msg394024.html#msg394024. Powinno pomóc.
Stele:
Nie zająłem się tym, bo jedyna opinia jaką otrzymałem po prośbie wylistowania błędów do poprawienia, to "nie marnuj czasu na tą scenerię".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej