Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Patch_MaSzyna_10_14
dodulec:
--- Cytat: szy_mat w 18 Grudnia 2014, 19:32:02 ---Wysyłam loga z crasha podczas manewrów na Drawinowie EIC.
--- Koniec cytatu ---
Widzę, że to podczas podłączania do drugiego składu. Masz dźwięk syku? Więcej razy ci się to zdarzało, czy to pierwszy raz?
Krzysiek626:
@HTD, problem jest taki, że nasza wersja na repozytorium, to pliki które odzwierciedlają kierunek rozwoju wyznaczony i chciany przez większość developerską. Stąd ograniczenie dostępu, aby nikt tam nie umieszczał co mu się żywnie podoba. Nie wszystko chcemy, co robią userzy. Także dodatki, które mają się ukazać przechodzą testy, następnie są publikowane jako oddzielny dodatek i dodawane do repozytorium jak archiwum wyjściowe do składania następnej paczki. Repozytorium nie jest paczką użytkową i jako takie nie jest upublicznione. Jedną z przyczyn jest to, że pomoc dla końcowego użytkownika oferujemy tylko do oficjalnych paczek i paczów. Nie tolerujemy też wycieków na zewnątrz, testowanych rzeczy z działów: test, devs, bugs, pc. To oczywiste i jak sądzę, nie będzie zmienione. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby postawić inne repozytorium dostępne dla wszystkich, to Wasza inicjatywa i późniejsze problemy.
I jeszcze taka informacja,
--- Cytuj ---Bo mamy tu sporo bugfix-ów zgłoszonych na forum, pewnie ktoś będzie to musiał ręcznie do paczki wprowadzać, to raz. Dwa, powiedzmy, że robię poprawkę która sporo zmienia w jakimś pliku, generalnie jest dość mocno powiązana z wersją, którą ściągnąłem. I powiedzmy, że ktoś w tych samych plikach, w których ja grzebałem - poprawi coś innego. No i teraz nasze poprawki będą konfliktować, ktoś będzie musiał dodatkowo kombinować, żeby połączyć zmiany. Jakby mieć dostęp do repo - to zawsze zanim coś zmienię, mogę najpierw sprawdzić, czy ktoś raz - nie poprawił już tego co chcę poprawiać, dwa - nie wprowadził po prostu swoich zmian. Jeśli tak jest, to sobie ściągnę świeżą wersję i tam będę ewentualnie poprawiać. Mówię do drobnych bugfixach i ulepszeniach w sceneriach.
--- Koniec cytatu ---
mamy między sobą komunikację i nie mamy problemów opisanych powyżej.
--- Cytuj ---Prosiłeś Atapiego o dostęp? Czy odmówił z obawy o zbyt rewolucjonistyczne nastawienie?
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, czy jest możliwość dostępu bez uprawnień do zapisu. Jestem też za tym, aby poprawki i testy jak dotąd przechodziły przez dział test.
dedyk:
Witam serdecznie!
Osobiście mam małą wątpliwość, czy ten temat to właściwe miejsce to opisywania takich technicznych kwestii. Może warto wydzielić na to inny temat.
--- Cytuj ---Nie wiem, czy jest możliwość dostępu bez uprawnień do zapisu. Jestem też za tym, aby poprawki i testy jak dotąd przechodziły przez dział test.
--- Koniec cytatu ---
Co do kwestii repozytorium to moje małe, skromne zdanie jest takie, że taki dostęp mógłby ułatwić pracę. Można np. wydzielić określony katalog będący aktualną wersją testową i niech użytkownicy pobierają ten katalog do siebie, wykonują zmiany, a następnie wysyłają patch'a do testów. I nic nie stoi na przeszkodzie, aby ograniczyć dostęp do repozytorium. Nie wiem o jakim repozytorium mówimy, ale np. w svn'ie bez żadnego problemu możemy wyznaczyć, że ten katalog będzie publiczny i dostęp do niego będzie tylko do odczytu, natomiast inne katalogi będą dostępne tylko dla wybranych osób po zalogowaniu się. Wszystko jest kwestią paru linijek w konfiguracji. Natomiast w przypadku git'a sprawa jest troche trudniejsza i chyba nie jest to takie łatwe. Ale jakoś github sobie z tym poradził, więc jest to możliwe.
Krzysiek626:
Co do sensu pisania w tym wątku, mam podobne wątpliwości. Paczka w repozytorium (SVN) zawiera pliki tga i t3d. Paczki wydawane publicznie są skonwertowane do tga i e3d. Nie widzę sensu udostępnienia wszystkim chętnym, nawet w trybie odczytu. Uzasadniłem to wcześniej. W jakim celu udostępnić wybrane katalogi?
--- Cytuj ---Można np. wydzielić określony katalog będący aktualną wersją testową i niech użytkownicy pobierają ten katalog do siebie, wykonują zmiany, a następnie wysyłają patch'a do testów.
--- Koniec cytatu ---
Dodatki robi zwykle jedna osoba, trzyma pliki na własnym dysku. Jeśli uzna projekt za skończony, daje go do działu test. Jest pomysł, realizujcie. Była wydana paczka i aktualizacje do niej, nie ma żadnych przeszkod, aby ktoś oficjalne wydanie umieścił w jakimkolwiek repozytorium i zrobił publiczny dostęp dla wszystkich.
Lelek:
Container cars on l053-night-towarowy-eu07 have load only one ton. But empty containers weigh 2 tons or 4 tons. Source: http://en.wikipedia.org/wiki/Intermodal_container#Specifications
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej