Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Patch_MaSzyna_10_14

<< < (23/78) > >>

puma2091:
Osobiście jestem bardzo do tyłu jeżeli chodzi o symka więc jest pewien problem który nie mam pojęcia jak naprawić. Mianowicie podczas ładowania manewrowa3 wyskakują dwa błędy:
"Uwielbiany" ongiś przeze mnie błąd: Scene parse error near node, a pod koniec ładowania Player train not exist! i sceneria odpala się w trybie ghostview. W załączniku log.txt. Paczka czyściutka dzisiaj ponownie wszystko ściągane.

Dodatkowo: tak jak ktoś wcześniej zauważył jest problem z suwnicą (według rainsteda brakuje pliku suwnica1.chk). I nie mam machajki (błąd w starterze z Qarkiem)

Sawi:
Rozwiązanie podał @Ra. Możecie na mnie psy wieszać, że zapomniałem o tych kilku plikach, trudno stało się i czasu nie cofnę.
http://eu07.pl/forum/index.php/topic,26175.msg388838.html#msg388838 pobierz ten plik i po problemie.
EDIT:
Aaa no i zapomniałem wczoraj jeszcze dopisać o tej suwnicy. Tak to jest, jak się śpieszy. Rozwiązanie również podał @Ra. Mało tego, sam przetestował czego dokładnie brakuje. Więcej na ten temat znajdziesz w jego wiadomości http://eu07.pl/forum/index.php/topic,26175.msg389104.html#msg389104

Tomnord15:
Co do poprawek sieci na Bałtyku to jechałem dzisiaj na misji z EP08-06 w trybie debugmode i wywaliło WS w 1 przęśle naprężenia. Są zbyt duże różnice wysokości na przejściu przewodów. Współrzędne tych miejsc to-
słup kotwowy  -136  5009, słup krzyżowy  -137 5034, słup krzyżowy  -138 5054, słup kotwowy  -140 5079. To jest jedno przęsło naprężenia.

HTD:
Potwierdzam łamanie pantografów, na scenerii linia61_regio - przejechałem kilka razy, tzn nie przejechałem, bo za każdym razem łamało mi obydwa pantografy.
Oprócz tego wygląda jakby hasler się zepsuł i strasznie zacina.
Inny drobiazg, chociaż nie wiem czy to jest problem akurat tej wersji - na postoju szyny i otoczenie torów potrafią migać. Bardzo denerwujące.
Co do zacinania - nie rozumiem, render daje stabilne 60FPS-ów i wszystko chodzi płynnie. Za wyjątkiem wskazówki haslera.

MaciejM:

--- Cytuj ---bo za każdym razem łamało mi obydwa pantografy.
--- Koniec cytatu ---
Gdzie? Warto zawsze dać jakieś współrzędne [F2] lub screeny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej