Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Patch_MaSzyna_08.14

<< < (40/52) > >>

mac140:

--- Cytat: Woku w 08 Października 2014, 19:33:29 ---
--- Cytat: mac140 w 08 Października 2014, 19:05:30 ---zboczenie?

--- Koniec cytatu ---
??

--- Koniec cytatu ---
Tak to się nazywało jeszcze w latach 90-jazda na bok przez rozjazdy.
  Dodano: 09 Października 2014, 09:15:13 ED72-brak wskazówek manometrów przewodu i zbiornika.

Piotr93:
U mnie są wskazówki manometrów w ED72, jedynie w kabinie B nie ma wskazówki od haslera.

Stele:
Te wskazówki raz są a raz ich nie ma. Zmiana kabiny czy ponowne wczytanie symulacji najczęściej rozwiązuje problem. Nie mam pojęcia z czego może to wynikać, bo w innych pojazdach się z tym błędem nie spotkałem.

PiterCC:

--- Cytat: youBy w 08 Października 2014, 19:38:44 ---Zastosowane w tamtym miejscu rozjazdy pozwalają na jazdę z prędkością do 100 km/h. Prędkość drogowa na stacji Markowo Górne wynosi 100 km/h, więc nie ma dodatkowego ograniczania prędkości semaforem do 100 km/h, ponieważ nawet przy S2 i tak będzie się jechać 100 km/h. Jest to rozwiązanie niezbyt eleganckie, ale wciąż skuteczne.

--- Koniec cytatu ---

Dodatkowo możliwe jest dzięki temu uproszczenie obwodów semafora oraz uproszczenia w systemie zależnościowym, co przekłada się na wymierne korzyści w postaci obniżenia kosztów budowy i utrzymania semafora (mniejsza liczba komór oraz brak pasa świetlnego) oraz mniejszej liczby przekaźników.
W Polsce jest stosowana sygnalizacja prędkościowa, jedyną informacją o kierunku jazdy może być tzw. wskaźnik kierunku jazdy, który jest podświetlany (podobnie jak W24) tylko wtedy, gdy wyjazd jest podany w kierunku który symbolizuje dana litera, np. P - tory Podmiejskie.

Maciej:
Na linii 053 słupki hektometrowe 12,4km i 13,1km (pomiędzy stacjami Krapikowik i Swoszowice) wchodzą w słupy siei trakcyjnej (screen 1). W kilometrze 16,0 (pomiędzy Swoszowicami i Psim Polem) słupy sieci trakcyjnej są ustawione podwójnie. Tak samo wygląda na lewym torze. Na niektórych stacjach m.in. w Turowie wskaźniki na kozłach oporowych wyglądają tak jak w załączniku (screen 3), tzn. lewitują w powietrzu.
Wszystkie te błędy znalazłem w scenariuszu L053-sluzba-5-night. Innych scenariuszy na tej linii nie sprawdzałem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej