Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Linia 276
sebastian82:
Darku chciałem zrobić prostą sygnalizację świetlną, która na celu miała wzbogacenie naszych scenerii. Na etapie tworzenia są 4 wersje Wrocławia (w tym jedna moja). Z założenia chciałem puścić jakąś 105tkę po torowisku w okolicach WGA. W praktyce, w trakcie tworzenia tej sygnalizacji, dopadłem materiały na wykonanie 204WrAS, 205WrAS oraz 105NaWr. Liczę, że w niedalekiej przyszłości ukaże się, któryś z tych pojazdów (niekoniecznie AI :D ). Biorąc pod uwagę, że maszyna jest Symulatorem Pojazdów Szynowych to wolę się przygotować za wczasu (sygnalizacja świetlna dla wszystkich pojazdów, bo siemens dla tramwaji też jest).
darek71wrc:
Seba, z tego co pamiętam, to symulator (bany) tramwaju, robił @Ra.... Kiedyś tam, a czy obecnie się zajmuje komunikacją miejską, to nie wiem.
SKP:
Czasami tory biegną wzdłuż drogi i sygnalizacja jest widoczna. Może w takich miastach jak Warszawa tory są znacznie oddzielone, ale np. we Wrocławiu w wielu miejscach znajdują się w pobliżu dróg - np. wyjazd na obwodnicę w kierunku zachodnim; przy wylocie na Długołękę też tak chyba jest. W miastach, gdzie jest SKM, zapewne można znaleźć jeszcze więcej takich miejsc. I aż się prosi, żeby ruch samochodów, tramwajów oraz ich sygnalizacja zostały odwzorowane. To nieodłączna część dużych miejscowości. Dlatego cieszę się, że kolega @sebastian82 stworzył takie modele.
muri:
Ta dyskusja już chyba była. I to nie raz. Nieprawdaż?
darek71wrc:
@SKP, zgodzę się z Tobą w symulatorze maszyny, że są jakieś tam ulice, i tory tramwajowe, biegnące do osi toru PKP. Tylko nikt w naszym symku, nie przewidział przejścia z lokomotywy, na np. tramwaj jadący przez skrzyżowanie samochodowe a takie pytania będą! I jak się potwierdzą, to sobie liczę piwo, za każde marudzenie. "Dla czego mogę jechać lokomotywą. a tramwajem już nie".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej