Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Patch_MaSzyna_06.14
EP08_015:
--- Cytuj ---A jaki jest sens kiszenia tego, co zostało poprawione?
--- Koniec cytatu ---
Tego co poprawione? - zaden ale tego co zostało popsute mowiac delikatnie to lepiej nie publikować bez testu betatesterow którzy ponoc od tego sa tylko nic im się nie daje do roboty konkretnego przez to takie dziady wychodzą.
MaciejM:
Ja nie przypominam sobie, abym jakiegokolwiek Patch'a akceptował w "Publikacjach" w ostatnim czasie.
Sawi:
--- Cytat: EP08_015 w 26 Lipca 2014, 00:15:46 ---A jaki jest sens kiszenia tego, co zostało poprawione? Tego co poprawione? - zaden ale tego co zostało popsute mowiac delikatnie to lepiej nie publikować bez testu betatesterow którzy ponoc od tego sa tylko nic im się nie daje do roboty konkretnego przez to takie dziady wychodzą.
--- Koniec cytatu ---
Epku nie da się uniknąć baboli. To jest po prostu niemożliwe. Coś zostanie naprawione i coś się popsuje po drodze, tak to już jest. A co do pracy BT nie mnie to oceniać. Według mnie bym powiedział widzę poprawę, ale to tylko moje obserwacje. Pożyjemy zobaczymy.
EP08_015:
W takim razie proponuje wszystkim użytkownikom zwłaszcza oficjalnym BT by przeprowadzić akcje testowania wszystkich scenariuszy pod katem przejezdności, kladac nacisk na działanie AI. Akcja mogla by polegac podobnie jak kiedyś, użytkownik wybiera sobie scenariusz i melduje ze dany scenariusz jest/ nie jest przejezdny z powodu np. nie działającego AI które uniemozliwilo ukończenie scenariusza. Pamietajmy by przed uruchomieniem scenariusza wylaczyc w starterze funkcje lamania pantografu, wtedy bedzie nam wywalal szybki ale trase ukończymy. Inaczej nie ma to sensu. Pozniej takie scenariusze ida pod lupe do dzialu BT i tam sa znajdowane i usuwane bledy z jego działaniem. Przy czym do tego celu stworzymy sobie osobny watek. Co wy na to? Da sie to jakos w ten sposób ogarnąć? Bo jak na razie widze ze testujący opierają się glownie na lamaniu patyka a nawet nie wiemy czy gdyby ten patyk się nie lamal to czy dana misja jest wogule przejezdna. Proszę o ustosunkowanie się do propozycji zwłaszcza kolegow z wyzsza ranga.
Stele:
Robiąc poprawkę druta, sprawdza się również działanie AI. Któryś z poprawionych scenariuszy jest nieprzejezdny? Zgłaszaj. Jedno często wynika z drugiego, bo wpisy connected i v0=1 powodujące ostatnio problemy i tak są ignorowane przez exe 442. Inne błędy mogą tylko wynikać z namieszania przy wydzielaniu eventów do pliku crt. Nie widzę sensu dzielenia roboty na dwie akcje, bo doprowadzi to tylko do marnowania czasu przez BT.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej