Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Czas w Symulatorze
youBy:
nie ma rzeczy niemożliwych, zrobić się pewnie da, ale czasem będzie to bez sensu. jeśli sceneria jest przygotowana pod 24h to nie ma problemu, ale jak sceneria jest robiona tylko od np. 12.00 do 13.00?
to sobie włącze 14.00 i będę czekał 22 godziny i podziwiał niebo i chmurki.
EP08_015:
Joundby nie zrozumiałeś mnie do konca. Wskaż mi scenerie, która ściśle odpowiada okreslonym godzinon? Fakt faktem na dzien dzisiejszy zegar haslera pokazuje ciagle te samą godzine.
Chodzi mi o to czy dowolna sceneria mogła by mieć start o dowolnej godzinie. NP quark. Start o godzinie 22:00 i to oczywiste że nie powinno być jasno jak w dzien.
Pytałem ABU czy jest mozliwe wprowadzenie startu czasu w symulacji czyli odpowiednia godzina na haslerze i odpowiednie nasłonecznienie (pora dnia).
ABu:
--- Cytat: "EP08_015" ---Pytałem ABU czy jest mozliwe wprowadzenie startu czasu w symulacji czyli odpowiednia godzina na haslerze i odpowiednie nasłonecznienie (pora dnia).
--- Koniec cytatu ---
Jasne że się da, nie ma problemu, bo Winger zrobił praktycznie całą podbudowę pod to. Trochę to tylko trzeba podrasować. Aha - no i noc będzie udawana, bo prawdziwą dość trudno zrobić...
piotpal:
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Chodzi mi właściwie tylko o te wspomniane trzy linijki kodu, bo dalej mam wszystko opracowane. Sceneria będzie 24 godzinna, aby nie czekać zrobię po prostu 24 trasy, niby te same, ale rózniące się czasem, np jeżeli pociąg będzie odjeżdzał o 22: 15 to wczytasz trasę XXX-22 i poczekasz te pietnaście minut, w najgorszym wypadku będziesz czekał 55 minut, ale zreszta zawsze będzie można coś przecież poprzesuwać albo z godzinami, badź też pomanewrować, napewno nie będziecie się nudzić, coś wymyslę. Aha, i jeszcze jedna sprawa, gdy już to zrobie, to jak sądzicie, jak to opublikować, przecież te 24 "trasy" nie zmieszczą się chyba na tej stronie. Może założę własną strone, tylko że nie umiem ich projektować, jak ktoś miałby ochotę to zapraszam. Jeżeli chodzi o moją trasę, to będzie miała na początek 37 km, narazie mam położone tory w pełni z podsypkami, zabieram się właśnie za trakcję. Pozdrawiam.
youBy:
A czy będzie można uruchomić MaSzynę z określonym parametrem, np.
--- Kod: ----h 1425
--- Koniec kodu ---
i uruchamia się o godzinie 14.25?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej