Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Patch MaSZyna_04.14

<< < (27/43) > >>

janek32:
No i trzeba jeszcze pamiętać o sprzęgu 63, jeżeli łączymy człony z silnikami trakcyjnymi, jeżeli nie to 55.
Skomplikowane to specjalnie nie jest, jedyna istotniejsza zmiana to sprzęg 63, w początkach MaSzyny kible i jamniki też się obsadzało headdriver-nobody.

Ra:
Szczególnie istotne jest, aby był sprzęg 63 w członach, które mają jeden pantograf (ED72 i ET42). Bez połączenia WN nie będzie zasilania w członie z opuszczonym pantografem.

RoboBatman:
Również i ja pokusiłem się o sprawdzenie patcha 04.14 do MaSzyny 08.13. Widzę, że nikt do tej pory w tym wątku nie zgłosił tych błędów.
1. Pierwszy błąd to, że jeśli jedziemy jakimkolwiek SU45, SU46, SM42, ST43,ST45 na TD i wciśniemy jednocześnie prawy przycisk myszy, to zanika dźwięk silnika i słychać tylko dźwięk toczenia się kół oraz tykanie haslera. Po puszczeniu PPM wszystko wraca do normy. W lokomotywie BR285 po wciśnięciu PPM występuje to samo ale z tą różnicą, że słychać dźwięki sprężarki. Dla objaśnienia: PPM-prawy przycisk myszy, gdyby ktoś nie wiedział.
2. Drugi błąd-uruchamiając scenariusz moczniki_en57 z modelem EN57-1051, uruchamiam przednie lampy, ale nie widać z przodu śladu świateł na ziemi. Dopiero jak wjeżdżamy w peron w Mocznikach podczas manewrów, widać światła kibelka z przodu. Nie wiem czy to błąd, czy tak ma być.
3. Następnym błędem, który zauważyłem w wersji 04.14 i był również obecny w wersji 08.13, jest to, że podczas zmiany trybu hamulca z G na P i odwrotnie w lokomotywie Skoda 182-160, tekstury oświetlenia zegarów, zachowują się jak na obrazku podglądowym.

Gdy znajdę jeszcze jakiekolwiek błędy, będę starał się je dopisywać w tym wątku. Dobranoc.

MaciejM:
2. Tak ma być, gdyż hala w Mocznikach ma tory z parametrem enviroment "tunnel", co powoduje zaciemnienie wagonów, kabiny oraz powoduje pojawienie się smugi.

ic_kolobrzeg:

--- Cytat: RoboBatman w 10 Maja 2014, 00:15:33 ---3. Następnym błędem, który zauważyłem w wersji 04.14 i był również obecny w wersji 08.13, jest to, że podczas zmiany trybu hamulca z G na P i odwrotnie w lokomotywie Skoda 182-160, tekstury oświetlenia zegarów, zachowują się jak na obrazku podglądowym.

--- Koniec cytatu ---

Nie potwierdzam tego błędu, u mnie zegary zachowują się normalnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej