Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Wykorzystanie dźwięków do projektu muzycznego
AtapiCl:
W tym słychać zestaw z EN57 - starą sprężarkę, sygnał odjazdu, runningnoise z nagrań mechatronika i mojego złożenia tego... I między innymi królika podkładającego głos, prawda? ;)
Ja bym tak nie zamykał od razu, gdyż wiele dźwięków zostało zmienionych całkiem niedawno i myślę, że autorzy się znajdą :) Wystarczy wypisać listę użytych dźwięków :)
Marqs:
Tak to było słychać, Rozi napisał, że link nie działa. Owszem nie działa, bo już plik zdążyłem wykasować (idiotą nie jestem żeby wstawiać plik do czegoś czego nie ma)
Ra:
Wiesz, ja bym nie miał nic przeciwko utworom wykorzystującym dźwięki z MaSzyny. Tylko że nie jestem ich autorem, a licencję mamy taką, jaką mamy.
Marqs:
Dziękuję za informację, na serio poradzę sobie i bez tego, po prostu nie widziałem tej licencji. Teraz już wiem, że nie można tego wykorzystać tak po prostu - "chcę i już". Tak samo miałem problem z okładką do tego albumu. Okazało się, że nie mogę sobie zrobić zdjęcia (np. EN57) i wstawić na okładkę, gdyż jest to działanie komercyjne i muszę mieć po pierwsze pozwolenie od PKP na "wykorzystanie wizerunku" plus podpisać umowę handlową... cóż, wolę już dmuchać na zimne.
Dziękuję za pomoc, wracam do pracy nad tym utworem, muszę go teraz pozmieniać, pozdrawiam!
Marek
Ra:
Za szybko się poddajesz. To, że licencja ma taki kształt, to nie znaczy, że autorzy się nie zgodzą. Fakt, trzeba włożyć trochę pracy w ustalenie autorów i odpytanie ich.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej