Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Wykorzystanie dźwięków do projektu muzycznego
Marqs:
Witam szanownych forumowiczów,
Zwracam się z zapytaniem, od razu przepraszam, jeżeli moje zapytanie trafiło w złe miejsce forum. Jesteśmy w trakcie tworzenia z kolegą muzykiem albumu z muzyką o tematyce podróży koleją. Gatunek to klasyczna muzyka elektroniczna, szkoła berlińska. Wykorzystałem przy tworzeniu intro do płyty dźwięków z katalogu Symulatora. Pytanie, czy mogę tego używać? Można posłuchać jak to zostało wykorzystane bo akurat pierwszy utwór "Jump In!" jest już do posłuchania
https://soundcloud.com/marqs/jump-in - nie działa Rozi.
Dodam tylko jeszcze, że fakt wykorzystania tych dźwięków jest odnotowany w info i będzie również w przyszłości na płycie (o ile otrzymam od Was takie pozwolenie na wykorzystanie)
Pozdrawiam serdecznie,
Marek Kwiatkowski
Już link nie działa. Proszę to wrzucić najlepiej na nasz upload z przedrostkiem -priv.
Rozi
Ra:
Niestety, nie jest to Public Domain:
--- Cytat: http://eu07.pl/theme/Maszyna/dokumentacja/inne/readme_pliki/licencja.html ---3. Kopiowanie, rozprowadzanie lub używanie oryginalnych, jak i zmodyfikowanych na zasadach opisanych w punkcie 2, części Symulatora, w szczególności tekstur, dźwięków i zbiorów binarnych, do celów niezwiązanych z użyciem ich w Symulatorze, wymaga zgody Autora odpowiedniej części Symulatora.
--- Koniec cytatu ---
Czyli trzeba:
1. Ustalić autora danego dźwięku.
2. Zapytać go indywidualnie o zgodę.
Marqs:
Rozumiem, dziękuję czyli muszę wyrzucić te dżwięki z utworu, które wykorzystałem. Dziękuję za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam, Marek
Szociu:
Ew. znaleźć autora konkretnegi dźwięku i jego zapytać o zgadę. Napisz dokładnie jakie pliki masz na myśli.
Marqs:
Nie ma problemu, utwór już nie jest dostępny, w zasadzie wykorzystałem tylko jedną korespondencję radiową i dwa dźwięki - sygnał i zamykanie drzwi w EN57. Spokojnie mam to w osobnej warstwie, wyrzucę to po prostu.
EDIT: Ten wątek uważam za zamknięty, można go nawet usunąć całkowicie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej