Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Naprawianie sieci trakcyjnej

<< < (9/52) > >>

up5358:
Które, dla przykładu, mają szerokość ślizgacza 1,4m? Na tych węższych by pasowało testować scenerie, bo czasem w stacjach lub na "trapezach", taki odbierak potrafi się podnieść na rozjazdach, będąc pomiędzy przewodami jezdnymi. Jak ma 1,4m to prędzej pójdzie do góry i się potem połamie, jak ma 1,5m to jest prawdopodobieństwo, że się nie podniesie. Najwyżej szybki puści.

Sawi:
To już musisz zajrzeć dokładnie do pliku fiz, by zobaczyć jaką szerokość ślizgacza ma wpisaną dany elektowóz.

miko22:
A działają Wam na tym exe moczniki_cargo? Bo mi niestety nie. Spróbowałem już pobrać całą MaSzynę od nowa, rozpakowałem 7 Zipem i chodziło dobrze, do puki nie wgrałem tego exe. Inne scenariusze na tej scenerii i paru innych (wszystkich nie sprawdzałem) działają bez problemu, ale ten nie może się uruchomić nawet po 15 min. I przy okazji - sieć nie powinna być żółta na wszystkich sceneriach? http://eu07.pl/forum/index.php?action=dlattach;topic=25547.0;attach=71369;image (screen @up5358)

Ra:

--- Cytat: miko22 w 13 Kwietnia 2014, 15:10:40 ---sieć nie powinna być żółta na wszystkich sceneriach?
--- Koniec cytatu ---
Przęsła podłączone bezpośrednio do zasilaczy (podstacje albo kabiny sekcyjne) powinny mieć kolor niebieski (ponadto niebieskie mogą być przęsła początkowe odcinka naprężania, jeśli się zasila się on od innego odcinka). Przęsła podłączone do nich z jednej strony będą miały kolor zielony, a z drugiej – czerwony. Czyli przęsło powinno być żółte tylko wtedy, gdy ma zasilanie z obu stron. Sieć w ciemnych kolorach nie ma podłączonego zasilania wcale. Takie kolorowanie jest zrobione doraźnie i trudno mi powiedzieć, czy tak zostanie, czy będzie zastąpione czymś innym.

youBy:
Możesz od razu tutaj wkleić zasady podłączania/nazywania przęseł?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej