Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Naprawianie sieci trakcyjnej
adsim:
A czy tam przypadkiem się patyk nie łamie? Jak z przedłużką sięgnie słupa, to nie trzeba.
klimczok_mk:
Właśnie łamie się patyk i nie wiem czy te wysięgniki z przedłużką coś dadzą.
youBy:
Pantografy w symulatorze łamią się z powodu niewłaściwego ułożenia sieci trakcyjnej. Słupy są w tej kwestii nieistotne.
--- Cytat: adsim w 06 Maja 2014, 19:03:02 ---Jeśli dobrze widzę, to te słupy są w jednym include z tymi krótkimi wysięgnikami. Zmień je na długie, czyli we wpisie zamień literkę "k" na "d". Natomiast, jeśli chodzi o ten wiszący luzem wysięgnik, to albo wymień go na krótki, albo zmień na wersję z przedłużką, czyli z "]" w nazwie (poszukaj w folderze tr).
--- Koniec cytatu ---
Jak wymieni słup krótki na długi, to zmieni się też ustawienie ramienia odciągowego i okaże się, że jest ono ustawione w złą stronę.
klimczok_mk:
Na tym screenie co zaprezentowałem właśnie łamie się pantograf. Przesunąłem sieć razem z ramionami lecz odstają one od słupów. Może by powstawiać słupy tam od nowa w środku. Ale to dużo roboty znowu.
youBy:
No to trzeba wstawić wysięgniki z przedłużką i liczyć na to, że nie będzie ona wystawać w środku słupa. Po tym przesunięciu już się nie łamie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej