Witam
Wyprzedzając głosy krytyczne, oświadczam że czytałem historię forum, i wiem, że podobne wątki już były. Nie znaczy to przecież, że nie można jednak wrócić do tematu...
Chodzi o funkcję oceny pracy (punktowania np. ujemnego za błędy) po przejechaniu trasy.
Uważam że byłaby to bardzo fajna funkcja - np. naliczanie "minusów" za przejechanie na czerwonym, za przekroczenie szybkości, za nie zatrzymanie się na stacji. O ile pamiętam podobna funkacja zaimplementowana była w "Mechaniku".
Wiem że niektórzy (pewnie większość) uważa że Maszyna to symulator a nie gra, ale przecież na pewno są też tacy (jak ja) którzy chętnie zapoznaliby się z punktacją po przejechaniu tracy, ponieważ uważają że symulator może pełnić funkcję dydaktyczną (doskonalenie swoich umiejętności - popełnianie jak najmniej błędów).
Pozdrawiam,
Antek
Nie znasz Regulaminu. Dokładnie chodzi mi o punkty: zakazy 10, obowiązki 16. Skoro wiesz, że taki temat istnieje, to po co założyłeś nowy? Masz wielką chęć na to, by w MaSzynie była ocena jazdy. W porządku, dlaczego jednak tylko bezsensu o tym piszesz, a nie zaproponowałeś np. algorytmu oceniającego jazdę użytkownika? Jeśli coś proponujesz, to podaj chociażby częściowe rozwiązanie. Poza tym w MaSzynie trzeba zrobić inne ważne rzeczy, by móc w ogóle mówić o ocenie jazdy użytkowników. I na sam koniec. Jeśli coś chcesz w MaSzynie, to zapłać albo zrób sam. W przeciwnym razie nie licz, że ktoś spełni Twoją zachciankę.
Bocznica.
Benek