Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Rozkaz pisemny "S"
Niebugoclaw:
Powinieneś założyć okulary ;) W tym samym paragrafie:
--- Cytuj ---przy wyjeździe na szlak bez blokady samoczynnej jazda z prędkością do 40 km/h obowiązuje w granicach posterunku ruchu. Wyjazd pociągu na szlak z blokadą samoczynną na podstawie sygnału zastępczego, rozkazu pisemnego doręczonego drużynie pociągowej lub przekazanego za pomocą urządzeń łączności powinien odbywać się ze szczególną ostrożnością, tak aby maszynista mógł w każdej chwili zatrzymać pociąg w razie nagłego zauważenia przeszkody, przy tym prędkość jazdy nie może przekraczać 20 km/h; jazda pociągu z ostrożnością obowiązuje do czasu minięcia przez czoło pociągu semafora wskazującego sygnał zezwalający na jazdę, o ile maszynista nie otrzymał rozkazu pisemnego z informacją, że samoczynne semafory odstępowe są nieważne.
--- Koniec cytatu ---
Anrej:
Rozkaz pisemny "S"
--- Cytuj ---zezwolenie na przejechanie obok semafora wjazdowego, drogowskazowego lub obsługiwanego semafora od stępowego wskazujących sygnał "Stój", sygnał wątpliwy, białe światło, bądź nieoświetlonych, w przypadku, gdy nie można podać sygnału zastępczego. Ponadto zezwolenie na przejechanie obok semafora wjazdowego, drogowskazowego w okręgu nastawczym nastawni wykonawczej, która jest wyłączona z udziału w prowadzeniu ruchu.
--- Koniec cytatu ---
Czy w takim przypadku nie może być zasadne podanie na przykład rozkazu?
Rozkaz pisemny "O"
--- Cytuj ---2. Polecenie ostrożnej jazdy ze zmniejszoną prędkością - z powodu:
b) wjazdu pociągu na tor częściowo zajęty lub na tor żeberkowy (prędkość max = 20km/h) lub na tor, na którym istnieje ograniczenie prędkości niższe niż wynika to ze wskazań semafora (w tym przypadku pociąg zatrzymuje się pod semaforem wjazdowym wskazującym sygnał "STÓJ", układamy drogę przebiegu dla pociągu, dyktujemy rozkaz za pomocą urządzeń radiołączności i podajemy sygnał zezwalający na wjazd pociągu).
f) stanu urządzeń srk
--- Koniec cytatu ---
borys_q:
--- Cytuj ---Powinieneś założyć okulary ;)
--- Koniec cytatu ---
Akurat mam na nosie, gdzie w tym co zacytowałeś widzisz informacje o ograniczeniu prędkości w przypadku innym niż wyjazd na SBL-kę?? To pierwsze urwane zdanie tyczy się samego SZ-ta
--- Cytuj ---Czy w takim przypadku nie może być zasadne podanie na przykład rozkazu?
Rozkaz pisemny "O"
--- Koniec cytatu ---
Nie ma takiej potrzeby bo na S się do 40 jeździ tylko nie pamiętam w jakim paragrafie jest to napisane.
mechatronik:
--- Cytat: borys_q w 30 Stycznia 2014, 21:52:27 ---Nie ma takiej potrzeby bo na S się do 40 jeździ tylko nie pamiętam w jakim paragrafie jest to napisane.
--- Koniec cytatu ---
Masz to w tabeli z prędkościami w Ir-1. Punkt 33 dokładnie (odnośnie jazdy na rozkaz po rozjazdach w okręgu zwrotnicowym).
borys_q:
Tabela to tylko zbiór odnośników chodzi mi gdzie jest przepis, w tabeli jest odnośnik do paragrafu 3 Ie1, gdzie jak ustaliłem mówi się tylko o 20 na rozkaz, a w innych przypadkach tylko o SZ-cie. Pamiętam, że kiedyś już tego szukałem i znalazłem tam gdzie bym się nie spodziewał tylko nie pamiętam gdzie, a może to było przed zmianami w ie1.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej