Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Rozkaz pisemny "S"
marzena:
Tabela w §62 to nie zbiór odnośników a zestawienie ograniczeń prędkości do stosowania w okolicznościach wskazanych w instrukcjach Ir-1, Ie-1 i nie tylko (odnośniki). W ten sposób znajdujemy doprecyzowanie dokąd obowiązuje ograniczenie prędkości w przepadku jazdy na sygnał zastępczy (poz. 33). Chyba powinien być tu również odnośnik do §42 ust.2., §63 ust.10 (koniec zdania po średniku).
borys_q:
--- Cytuj ---Tabela w §62 to nie zbiór odnośników a zestawienie ograniczeń prędkości do stosowania w okolicznościach wskazanych w instrukcjach Ir-1, Ie-1 i nie tylko (odnośniki).
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam się tylko nigdzie (poza tabelą) nie jest napisane, że 40 dotyczy zarówno rozkazu jak i SZ-ta, myślę że jakiś odpowiedzialny człowiek powinien pomyśleć żeby tak to napisać żeby było jak wół napisane, w par 42 jest dokąd może odbywać się jazda (identycznie jak w SZ-cie) ale nie ma nic o ograniczeniu prędkości. Podejrzewam, że gdzieś to po prostu w trakcie ulepszania przepisów uciekło.
EDIT: Paragraf 63 to nadal na SBL wyjazd, ja szukam na PBL.
goofy212:
Dzisiaj nasunęło mi się jeszcze jedno pytanie. Podczas dyktowania rozkazu dyżurny podaje swój numer rozkazu, a maszynista swój. Który numer rozkazu należy zapisać?
youBy:
Oba — najpierw swój, a później tego drugiego.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej