Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
koszowy:
--- Cytat: szczawik w 03 Lutego 2025, 12:56:45 ---Taka funkcjonalność jest w programie.
--- Koniec cytatu ---
Ooo, a jak mogę ją znaleźć? W magazynie (ani po kliknięciu ppm na skład), nie pojawia mi się żadna wzmianka o losowaniu tekstur.
spot57:
Nie musisz nawet szukać w magazynie, na głównym widoku startera, nad zestawieniami jest wielki przycisk "Losuj tekstury".
koszowy:
Ach fakt, przecież jest duży guzik, nie wiem czemu mi umknął. W każdym razie dzięki.
Po paru testach owej funkcji losowania dochodzę do wniosku, że ficzer nie posiada:
-możliwości wpisania identyfikatora (np. PKPPR), po zwykłym losowaniu powstają kwiatki jak 6dg z bipą (co jest ciekawe, bo zwykła stonka zamieniła się w kioska), czy pospieszny z wagonami pół IC pół PKP Przewozy Regionalne;
-zdolności losowania tekstur dla konkretnego składu, zamiast dla wszystkich dostępnych pojazdów;
-umiejętności wychwytywania innych podtypów wagonów z tej samej kategorii co te obecne w składzie - czyli to co w moim poście z propozycją. Załóżmy jest sobie skład złożony z samych 111A i chcę automatycznie zastąpić go czymś aktualnym. Ustawiam sobie rok bądź epokę i otrzymuję podmiankę tekstur - najczęściej zdublowanych. Warto dodać także możliwość zamiany modelu zamiast tekstur.
matek123:
W głównym folderze masz podfolder starter. W nim jest plik reguły.txt. Tam możesz sobie definiować jakie chcesz mieć reguły. Aktualniejszą wersję pliku możesz sobie wyciągnąć z https://eu07.pl/userfiles/7492/starter240723beta.zip
koszowy:
Dzięki jeszcze raz, zadziałało :). Akurat ta wersja pliku z regułami była taka sama co w moim folderze.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej