Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Programy na użytek symulatora. [szczawik]

<< < (119/147) > >>

Jaco:
Można o tym doktorat napisać... Żonglowanie nazwami z nieadekwatnych poziomów zawsze wprowadza młyn. Jeśli są już elektrowozy, parowozy to i niech będą spalinowozy. Równie dobrze może być odwrotnie: lokomotyw elektryczne/parowe/spalinowe...
BTW, mnie zawsze zadziwiali "znawcy", którzy w instrukcjach pisali np. o wagonie spalinowym (np. SA135) oraz spalinowym zespole trakcyjnym (np. SA134). A może powinno być tak: jedno- lub dwuczłonowy autobus szynowy/wagon spalinowy? Z innej beczki: czy ET41 jest lokomotywą elektryczną, czy zespołem lokomotyw elektrycznych, czy po prostu dwuczłonową lokomotywą elektryczną? Na tych przykładach można mnożyć w nieskończoność dyskusję jak nazwać dany pojazd. Wracając do sedna: lepiej iść w nazewnictwo spójne z resztą.

Celuś:
Przydałaby się - najlepiej ukryta dla mnie zaawansowanych - opcja wyboru toru na którym ma zostać podstawiony skład, w formie rozwijanej listy.

matek123:
Coś się porobiło i obiekty z kategorii inne przerzuciło do prototypów.

szczawik:
Nowa wersja, zmiany:

* Poprawione kategorie pojazdów,
* obsługa parametru brakespeed,
* inne pomniejsze poprawki.Błąd "Braki dla pojazdu" to dotychczasowy "błąd sparowania", który może był trochę enigmatyczny.
Link do paczki: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter220313_2.zip
Dodana doraźna poprawka.

jakisrandomowynoob:
Takie mam pytanko, bo w sumie próbowałem to sam rozkminić ale mi się nie udało: o co chodzi w punkcie "Multimedia" w opisie pojazdu? Przy każdym pojeździe jak na razie wyskakuje mi "0" w tym miejscu, ciekawi mnie to po prostu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej