Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Programy na użytek symulatora. [szczawik]

<< < (2/147) > >>

Benek:
Tak, dokładnie tak. Akceptowanie kolejnych odcinków jako sąsiednich, powinno się odbywać na podstawie porównywania współrzędnych. Stąd ważne jest, by podać orientacje odcinków, które chcemy połączyć. Natomiast podglądem torów umożliwiającym wybór właściwych odcinków nie musisz się martwić, bo doskonale realizuje to Rainsted. W razie wątpliwości służę pomocą w głębszym zrozumieniu jak taki algorytm powinien działać.

szczawik:
Chodzi o wyszukiwanie kolejnych odcinków wg. identycznych współrzędnych, to chyba sprawiłoby mi największy kłopot. Muszę to przeanalizować, przy moich obecnych umiejętnościach jest to dosyć trudny projekt. Na chwilę obecną mogę wykonać narzędzie dodające linijkę isolated z podaną nazwą i unikalną wartością, lecz do wszystkich torów w pliku, ew. do określonej części pliku.

Benek:
Jak wolisz. Na pewno będzie to lepsze narzędzie niż żadne. Ja jestem w stanie napisać taki program, ale najpierw muszę skończyć rozpoczęte projekty. Dlatego nie umiem oszacować kiedy to nastąpi.

ryba825:

--- Cytat: szczawik w 11 Stycznia 2014, 11:49:30 ---Muszę to przeanalizować, przy moich obecnych umiejętnościach jest to dosyć trudny projekt. Na chwilę obecną mogę wykonać narzędzie dodające linijkę isolated z podaną nazwą i unikalną wartością, lecz do wszystkich torów w pliku, ew. do określonej części pliku.

--- Koniec cytatu ---
Problem umiejętności programowania czy analizy danych? Chętnie pomogę. W sprawach doraźnych - cały czas (prawie), w sprawach "grubszych" - po sesji (po 16.02).

szczawik:

--- Cytat: ryba825 w 12 Stycznia 2014, 00:21:53 ---Problem umiejętności programowania czy analizy danych? Chętnie pomogę. W sprawach doraźnych - cały czas (prawie), w sprawach "grubszych" - po sesji (po 16.02).

--- Koniec cytatu ---
Brak większego doświadczenia w programowaniu bardziej zaawansowanych narzędzi, a co z tym idzie także i umiejętności.:)
Aktualizacja postu #1.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej