Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
jakubg1:
Propozycja - jako że exe mają stały schemat nazewnictwa (rrmmdd), proponuję automatyczne sprawdzanie czy w głównym katalogu nie ma nowszego EXE i w takim przypadku jego automatycznego wybrania.
hanys:
--- Cytat: yrek150 w 11 Maja 2020, 20:40:16 ---W przypadku EZT, nie łączy się ze sobą pojazdów różnych typów, nie są ze sobą kompatybilne (nie licząc nie modernizowanych kibli i kiblopodobnych oprócz ED73). Nie wiem jak to jest rozwiązane w maszynie ale w realnym życiu taka kombinacja po prostu nie zadziała.
--- Koniec cytatu ---
Nie zgodzę się z Tobą. O tyle co stara generacja Elfów nie widzi siebie nawzajem między tymi samymi typami, to nowe Elfy 2 już tak. W Kolejach Śląskich 34WEa, 21WEa oraz 22WEd można łączyć ze sobą w różnych kombinacjach.
Dodatkowo w Śląskich EN57AKŚ można połączyć wraz z EN71AKŚ. Były takie próby w 2012 roku u tabor się widział.
tmj:
--- Cytat: szczawik w 17 Maja 2020, 00:20:15 ---To jak to jest, scenario.time.override działa tylko przed wpisem time? Chwilę potestowałem tą dyrektywę, na baltyk_skm2.scn często wyrzuca do pulpitu, zwykle przy ustawieniu godziny nocnej. Na krzyżowej tak jak @wysek44 napisał, czas i rozkłady się przestawiają, jednak nic nie jedzie.
--- Koniec cytatu ---
Zegar symulacji inicjalizowany (lub przestawiany) jest w momencie napotkania dyrektywy time podczas ladowania scenerii. Inicjalizacja ta uwzglednia potencjalne ustawienia przesuniecia czasu (offset, current itp) ktore wystapily przed nia.
Ogolnie ustawienia w pliku .ini powinny zawsze byc wczytane przed dyrektywami pliku .scn, i podawanie ich pozniej poprzez config/endconfig jest w pewnym sensie szamynstwem ktore jesli juz jest wykorzystywane, to powinno miec miejsce na samym poczatku pliku .scn
yrek150:
--- Cytat: hanys w 21 Maja 2020, 06:23:04 ---
--- Cytat: yrek150 w 11 Maja 2020, 20:40:16 ---W przypadku EZT, nie łączy się ze sobą pojazdów różnych typów, nie są ze sobą kompatybilne (nie licząc nie modernizowanych kibli i kiblopodobnych oprócz ED73). Nie wiem jak to jest rozwiązane w maszynie ale w realnym życiu taka kombinacja po prostu nie zadziała.
--- Koniec cytatu ---
Nie zgodzę się z Tobą. O tyle co stara generacja Elfów nie widzi siebie nawzajem między tymi samymi typami, to nowe Elfy 2 już tak. W Kolejach Śląskich 34WEa, 21WEa oraz 22WEd można łączyć ze sobą w różnych kombinacjach.
Dodatkowo w Śląskich EN57AKŚ można połączyć wraz z EN71AKŚ. Były takie próby w 2012 roku u tabor się widział.
--- Koniec cytatu ---
Z tymi pojazdami nie miałem styczności, w moim poście powinienem sprecyzować, że miałem okazje osobiście sprawdzać to na EN57AL, EN57ALc i EN57FPS. Z czego w przypadku łączenia FPS z innymi turbokiblami polega na tym, że FPS ma klawiaturę Faniny, a AL i ALC Dellnera. A AL i ALc mają inny typ przekładni i dlatego temat nie ma prawa zadziałać. Stąd mój, jak się okazało, błędny wniosek.
W przypadku EN57 i 71 AKŚ, jeśli użyto tych samych podzespołów (silniki, przekładnie, hamulce, klima, cała aparatura NN), faktycznie może być to możliwe. A kombinacja ELFów z ELFami2 mnie zaskoczyła. Warto wiedzieć.
Stele:
https://wiki.eu07.pl/flyspray/task/373
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej