Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
Benek:
Ra, automat musi być, bo w przeciwnym razie mało kto wpisze odcinki izolowane ręcznie, by móc je potem przetestować.
szczawik:
Problem zasadniczo rozwiązany; stworzyłem skrypt do 3ds Max dodający odcinki izolowane do zaznaczonego torowiska. Dziękuję za pomoc @ISDR.
http://eu07.pl/userfiles/7492/priv-vf7_SkryptIsolated.rar
pol102:
Chyba nie do końca... toć nie będziemy przecież importować Krzyżowej do maxa, żeby zrobić odcinki izolowane. Wciąż śmiem twierdzić, że potrzebne jest narzędzie odrywające działania od 3DS MAX'a.
szczawik:
Import scenerii trwa góra kilka minut. Jest podgląd na całość scenerii, jest narzędzie do dodawania odcinków. Nie wiem, jakie są jeszcze oczekiwania. Zresztą gdyby było narzędzie, do którego wprowadza się jedynie nazwy ew. współrzędne skrajnych torów odcinka izolowanego, to i tak żeby te poznać, trzeba otworzyć scenerię, czy to 3ds Maxem, czy edytorem Rainsted. A jeśli ktoś korzysta z edytora wbudowanego w Rainsted i by mu było potrzebne narzędzie do tego edytora, to już trzeba się do @Ra zgłosić z prośbą. Z resztą @Ra się już wypowiedział.
ryba825:
Zrobiłem kawałek programu, ale zatrzymałem się na znajdowaniu drogi, ponieważ brak mi czasu aktualnie (jeśli ktoś ma algorytm znajdowania drogi, to go zaimplementuję, jeśli nie ma, to po sesji usiądę to tego).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej