Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
Stele:
W takiej sytuacji przydałby się $linia61_towarowy2.scn no i oczywiście log. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to skasowanie kawałka składni kończącego wpis lokomotywy, przez co dokleiło do niej wagony.
MaciejM:
Niekoniecznie, bo składy są wyciągnięte do osobnego includa.
--- Kod: ---FirstInit
trainset 59281 CzS_Tm21 -10 0
//$o Misję rozpoczynamy manewrami w Częstochowie Stradom. Podczepiamy się pod skład na bocznicy i jedziemy do Lublińca. W Lisowie wykonujemy polecenia dyspozytora, odczepiamy się od skladu i jedziemy po zdefektowany pociąg, stojący na szlaku. Zostawiamy go w Lisowie, podczepiamy się z powrotem pod nasz skład i kontynuujemy jazdę do Ozimka.
node -1 0 ET22-1008 dynamic pkp\et22_v2 201e-rw-1008-hist 201e-rw 0.0 headdriver 0 3 pantstate enddynamic
endtrainset
include linia61/sklady_towarowy2.scm end
include linia61/l61_auta.scm end
include linia61/lbc_auta.scm end
--- Koniec kodu ---
Turbokibel:
Przydałyby się do luźnych lokomotyw te dwa podstawowe sprzęgi czyli "Mechaniczne" i "Hamulec", bez tego jest na 0, czyli w drugiej kabinie zaświeca końcówki.
Edit: zapomniałem, że przy sprzęgu 0 nie da się spinać wagonów :/ Chyba dałoby radę zrobić, by automatycznie ustawiało te 2 sprzęgi?
Stele:
Tempy scalają wszystko po firstinit do głównego, by pozwalać na podmianki składów. Przynajmniej rainsted tak robił, a przy tym nie widzę by tworzył więcej plików, więc pewnie działa to identycznie.
szczawik:
Właśnie to sprawdzam. Ogólnie wpis wygląda tak:
--- Kod: ---node -1 0 ET22-1008 dynamic pkp\et22_v2 201e-rw-1008-hist 201e-rw 0.0 headdriver 0 3 pantstate enddynamic
--- Koniec kodu ---
Wpis ze Startera:
--- Kod: ---node -1 0 ET22-1008 dynamic pkp\et22_v2 201e-rw-1008-hist 201e-rw 0.0 headdriver 0 3 1 pantstate enddynamic
--- Koniec kodu ---
Chodzi o 1 przed pantstate. Tylko czy przed pantstate nie powinna być wartość 0-3 oznaczająca rodzaj pantstate? Ok, już wiem co i jak. Poprawka na to będzie też dzisiaj.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej