Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
Turbokibel:
Elegancko jest, jeszcze jedna propozycja, zrobić tak, by na starcie nie rozwijało pierwszej grupy scenerii, np. Bałtyk.
Edit: Kolejna propozycja, dodać ścieżkę do informacji o modelu, aktualnie wyświetla np. tylko 303E, a mogło by wyświetlać dynamic/PKP/303e_v1/303E, w Rainstedzie wyświetla ścieżkę. Chyba, że zrobiłbyś osobno ścieżkę i osobno model. Taka informacja o lokalizacji modelu jest bardzo potrzebna.
szczawik:
Na szybko dorzuciłem do wersji wyświetlanie ścieżki po najechaniu na nazwę, a otworzenie lokalizacji po dwukliku. Można też zawsze pobrać przez aktualizację w starterze.
RoboBatman:
@szczawik : chciałbym zgłosić prośbę o rozszerzenie szerokości tabelki z danymi odnośnie pojazdów z opisów w plikach textures.txt . Argumentuję to tym, że niektóre zakłady naprawcze taboru kolejowego mają długą nazwę i potem nie mieszczą się w okienku. Przykład poniżej:
Joachimowicz:
--- Cytat: Stele w 25 Kwietnia 2020, 00:52:50 ---promować jako sugerowany sposób uruchamiania symulacji w następnym wydaniu
--- Koniec cytatu ---
Może lepiej na razie dodać do paczki jako ciekawostkę, zapytać o opinie, wprowadzić co ciekawsze propozycje i dopiero potem promować jak sugerowany sposób uruchamiania. To, że startej będzie cały czas rozwijany jest wiadome, ale mam wrażenie, że sam jego szkielet jest zbyt niedokończony, żeby otwarcie mówić o zastąpieniu nim rainsteda. Chodzi mi tutaj o to, że jeżeli popłynie przekaz "hej, to jest nowy starter, który będzie starterem domyślnym", a od przyszłego wydania do następnego poprzestawia się X funkcji, efektem czego użytkownik będzie się musiał niejako od nowa uczyć startera, może to spowodować negatywny odbiór. Dużo lepiej byłoby wypuścić to z przekazem "pracujemy nad nowym starterem, tutaj macie wersję, którą cały czas rozwijamy, napiszcie co o tym sądzicie, co można zmienić, w przyszłości być może stanie się domyślnym starterem".
Stele:
W przyszłości to mam nadzieję Milek skończy swój wbudowany i reszta pozostanie jako zbędna ciekawostka. :v Ale masz rację, nie ma co nakręcać hajpu by ludzie nie mieli potem na co marudzić. Choć dzięki temu starterowi, większy zakres nieogarów będzie potrafił dostosować opcje do swojego kartofla.
Starter coś przestał generować log z błędami. Coś tu zostało wyłączone?
Jeszcze jest kwestia nadpisywania eu07.ini. Jak mam jakieś obsługiwane wpisy wykraczające za zakres, choćby shadowtune 8192 250 400 300 a dla startera maks to shadowtune 4096 250 250 300, to ustawia dany parametr na wartość domyślną. Najlepiej jakby nie tykał, chyba że poklikam sobie na daną opcję graficzną w menu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej