Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Programy na użytek symulatora. [szczawik]

<< < (27/147) > >>

Turbokibel:

--- Cytat: RoboBatman w 16 Kwietnia 2020, 20:26:57 ---@szczawik: posegregowałem sobie scenariusze w MaSzynie. Właśnie o to mi chodziło. Dzięki wielkie za to. Zrobiłem sobie w końcu porządek.

EDIT: Tak to powinno IMHO wyglądać.

--- Koniec cytatu ---

Również zrobiłem sobie porządek, @szczawik, czy mógłbyś zrobić tak, by na start nie rozwijało pierwszej zakładki?
Przydałaby się jeszcze jakaś informacja o modelu w zakładce "Ogólne" (mmd), podczas wybierania składu (tylko by się wtedy pojawiało to po kliknięciu myszą, a nie po samym najechaniu myszą), aktualnie model możemy odczytać dopiero po dodaniu do składu, chyba wiesz o co mi chodzi. Jeszcze w składach brakuje opcji "Usuń pojazdy z tego składu/pociągu".

szczawik:
@DieselPower Pustych w sensie bez pojazdów? I o jakie opisy chodzi? Nie masz czasem na myśli nazwy toru?
@TurboKibel, opcja usuwania wszystkich pojazdów zasadniczo jest (Ctrl + Del), ale mogę dorzucić też opcję w menu.

Stele:
Przykładowo

--- Kod: ---trainset rozklad start 0.0 0.0
//$o Skład wygaszony pod wjazdowym.

endtrainset
--- Koniec kodu ---
By pokazywało slot z tym opisem z opcją dostawienia sobie tam czegoś. Rainsted tak robi z opisem w tooltipie po najechaniu na dany trainset.

Turbokibel:

--- Cytat: szczawik w 22 Kwietnia 2020, 20:39:01 ---@TurboKibel, opcja usuwania wszystkich pojazdów zasadniczo jest (Ctrl + Del), ale mogę dorzucić też opcję w menu.

--- Koniec cytatu ---
No, możesz, dla mnie wygodniej jest kliknąć myszką niż Ctrl + Del.

EU40:

--- Cytat: jochand w 19 Kwietnia 2020, 17:19:57 ---@EU40 wszystko dziala, musisz Ty miec cos skopane. Przyciski F1, F2 i F12 bez problemu. Test na Baltyk SKM2.

--- Koniec cytatu ---
Coś jest w tym co napisał @szczawik, gdyż po uruchomieniu exe z paczki i ponownym uruchomieniu wersji testowej wszystko powróciło do normy.
W scenerii ,,kaliska_cegielski" Starter nie odnajduje obydwu grup ,,Włókniarza". Dziwne.
Prawdopodobnie Starter odczytuje tylko składy z folderu głównego ,,scenery" natomiast nie pobiera pozostałych wpisów pociągów umieszczonych w podkatalogach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej