Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Programy na użytek symulatora. [szczawik]

<< < (22/147) > >>

DzordZ:

--- Cytat: Stele w 10 Kwietnia 2020, 18:57:01 ---Ktoś by musiał pierwej edytować wszystkie wagony w paczce, unifikując nazwy ładunków i zmieniając wszystkie node dynamic w sceneriach.

--- Koniec cytatu ---
Myślę tylko o starterze, jeśli nie ma wspólnych ładunków to lista będzie pusta.

szczawik:
Nowa wersja, zmiany:

* Można wybrać teksturę bez podmiany bieżącego pojazdu; podmiana następuje po dwukliku,
* Dodatkowy podział wagonów na grupy,
* Ustawienia pogodowe,
* Kopiowanie ładunku przy dodawaniu pojazdu,
* Przycisk kopiowania ładunku z poprzedniego pojazdu obok pola ładunku,
* Poprawka na niedziałające skróty poza aplikacją,
* Przy dodawaniu pojazdu następuje przejście do niego i inne drobne poprawki.
Link do paczki: https://eu07.pl/userfiles/7492/13_04_2020_starter.7z

RoboBatman:
@szczawik : moja sugestia i pytanie zarazem : czy dałoby radę zrobić rozwijano-zwijaną listy scenariuszy która segreguje scenariusze po nazwie scenerii? Fajnie by było jakby to wyglądało jak jest to na przykład na Steam co pokazałem na obrazku poniżej. Kiedyś kolega @queuedeu zrobił to samo w swoim starterze. Sugęstię i prośbę moją uzasadniam tym, że scenariuszy jest dużo i prawdopodobnie będzie wiecej i powoli lista robi się mało przejrzysta już. A gdyby były rozwijane listy to zawsze jest jakiś porządek.

koszowy:
Z tego co kojarzę coś podobnego co opisałeś było nie tylko w starterze Q, ale i też w milkowym. Mimo to zgadzam się z Twoim zdaniem na ten temat. Potem jakiś zwykły użytkownik będzie szukał jakiegoś scenariusza i go prawdopodobnie przeoczy, bo przypuśćmy będzie ich więcej niż jest teraz. Klikając od razu w np. l053 znajdzie to, czego szuka. Będzie wszystko ładnie uporządkowane, bez zamieszania.

Tomnord15:
Jaki jest podział na pory roku w symulatorze? Czy wg. kalendarza astronomicznego? Bo w starterze po kliknięciu np. na jesień ustawia mi dzień na dopiero 297 dzień roku a zimę na 15 dzień. Chyba tak nie powinno być. Tutaj podział na meteorologiczne pory roku i astronomiczne:
https://www.kalendarz-365.pl/pory-roku.html

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej